Gå til sidens hovedinnhold

Å etterlyse fakta er ingen kampanje

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Massiv kampanje fra LO om å legge ned Nye Veier». Dette er overskriften i et innlegg fra Mari Holm Lønseth (H) på Trønderdebatt 8. februar.

Nei, Lønseth. Det foregår slett ingen massiv kampanje i fagbevegelsen for å nedlegge Nye Veier AS. Det som etterspørres er tall og fakta om et selskap som høyresiden hevdet har spart samfunnet for enorme summer, lenge før selskapet ble opprettet.

Fire LO-forbund har foreslått en evaluering av selskapet, Arbeiderpartiet har støttet dette. At Høyre mener at en dette er ensbetydende med et krav om nedleggelse er ganske oppsiktsvekkende.

Det er også overraskende at Høyres stortingsrepresentanter ser ut til å konstruere stråmenn i denne saken, som de så argumenterer mot i en rekke av landets aviser. Det vil tjene både veibyggingen og debatten at de holder seg til sakens fakta.

Det er alltid lurt å sette foten i bakken og finne ut hvordan ting har gått. Spesielt når det er fellesskapets penger som brukes. Hvorfor vil ikke Høyre det? Tåler virkelig ikke Nye Veier AS en evaluering?

Kommentarer til denne saken