Gå til sidens hovedinnhold

Å vente fire måneder på oppkjøringstime er uholdbart

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Onsdag kunne vi lese i Trønderavisa at Emelian Veie-Holmen fra Inderøy ble 18 år den 11. juli og valgte å dra helt til Mosjøen for å kunne ta lappen i sommer. Han hadde fått oppkjøringstime 2 november på Steinkjer. At man må vente over fie måneder for å kunne få oppkjøringstime i nærområdet er uholdbart.

Emilio beskriver at det kjennes ganske håpløst at det er 200 foran seg i køen, det har jeg full forståelse for. Når man fyller 18 år i Norge er man å regne som voksen og myndig. Det fører med seg en god del plikter og rettigheter. Deriblant å kjøre opp til bil. Da må det være mulig å kjøre opp til bil innen rimelig tid, fire måneder er ikke rimelig tid. Å kjøre opp til bil er noe de fleste gleder seg til, ikke bare for å kunne ha friheten til å kjøre til venner, aktiviteter og på bilferie. Men for mange er det helt nødvendig for å kunne fullføre et lærlingeløp eller forsørge seg gjennom en deltidsjobb.

Samferdselsministeren har i flere omganger unnskyldt seg med korona, men dette handler om politikk og om vilje til å ta ungdommens problemstillinger på alvor. Dette skulle man forutsett og forberedt seg på for lenge siden. Vi i Senterungdommen advarte om dette tidlig i år hvor vi ba regjeringen og Samferdselsministeren ta tak, det er det helt tydelig at de ikke har gjort.

Som også trafikkskolen på Steinkjer trekker frem bør en del av løsningen være mer ressurser og større tiltak for å utdanne flere sensorer raskere. Her har regjeringen gjort en for slett jobb. Vi forventer at dette tas tak i, og det raskt. Dette er viktig for trøndersk ungdom, og derfor viktig for oss i Senterungdommen.

Kommentarer til denne saken