Gå til sidens hovedinnhold

Alkohol først

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter nesten et år med et tett samarbeid mellom helsemyndigheter og regjering er Norge en av de landene som er kommet best ut av coronapandemien. Og det har vært bred politisk oppslutning om tiltakene, selv om det i perioder har vært usikkerhet og diskusjoner.

Men nå har Stortingets flertall plutselig bestemt seg for å overprøve regjeringens politikk, og da har man valgt ut alkoholservering som det ene viktige punktet.

Selv har jeg undret meg over reglene for kirkens virksomhet. Kinoer og teater med faste seter kan ha 200 personer til stede. I kirker med faste benker var det lenge bare lov til å ha 50 og nå er det redusert til ti. I den danske kirken kan det holdes gudstjenester for 30 på tross av langt høyere smittetall enn i Norge.

Men når det skal lages en politisk markering fra opposisjonen, så er det alkoholserveringen som velges ut. Det er ikke overraskende at Fremskrittspartiet fremmer et slikt forslag, men at det får støtte fra Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti virker underlig.

Kommentarer til denne saken