Gå til sidens hovedinnhold

Ap sin beskrivelse av E14-utbyggingen er uærlig!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg ser at Ap sine representanter på Stortinget, Ingvild Kjerkol og Kirsti Leitrø omtaler E14 Stjørdal- Storlien den 8. juni 2021 i Trønderdebatt. Det de skriver er usant! Regjeringspartiene på Stortinget vil stemme for at E14 får en oppstartbevilgning i løpet av de nærmeste 6 årene på 500 millioner kroner og at veien er prioritert fullfinasiert med til sammen 5 milliarder kroner.

Ett forbehold har vi, Nye Veier kan få dette prosjektet i sin portefølje. Selskapet har bedt om å få bygge E14. Jeg skal snakke sant: Prosjektet kan gjennomføres raskere med Nye Veier som utbygger, men det kan også drøye til 2041. Det er Nye Veier selv som bestemmer rekkefølgen på sine prosjekter. Slik er det med E6 Åsen-Steinkjer også.

Les også

Når blir det E14 sin tur?

Les også

Både Ap og regjeringspartiene svikter E14

Dagen etter at transportkomiteen avgir sin innstilling på Stortinget går Ap ut med omtale av regjeringens opprinnelige forslag fra 19. mars. Kirsti Leirtrø var klar over at regjeringspartiene på Stortinget har økt rammene og prioritert E14. Vi var på samme avgivelsesmøte den 7. juni.

Hun publiserte innlegget i Trønderdebatt dagen etter avgivelsen. Høyre, Venstre og Krf har øremerket penger til dette prosjektet, men det har ikke AP. De har en samlepott på mange gode og dyre veiprosjekter sauset sammen når de bevilger ekstra penger til planlegging og oppstart i løpet av de neste seks årene.

Forskjellen er at vi har prioritert og vil bygge ny E14!

Kommentarer til denne saken