Gå til sidens hovedinnhold

Blir kuskam det neste? Nå er det nok.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er nok lenge siden vi har sett så mange usannheter som i MDG sitt svarinnlegg mot Senterpartiet.

Her er noen oppklaringer som kanskje får MDG til å lande ned på jorda igjen.

1. Dere nevner Senterpartiet og Senterungdommen som deres første ord i de fire første avsnittene deres, og fortsetter å pøse på med reinspikka løgn om vår klimapolitikk. Takk for oppmerksomheten, men ta dere en titt i partiprogrammet vårt før dere farer rundt med usannheter om vår vedtatte klimapolitikk.

Les også

Senterpartiets «klimavennlige» ku er matet med soya som flys inn fra nedhugget regnskog i Brasil.

2. Senterpartiet står 100 prosent bak Parisavtalen, og skal bruke denne som et hardt press mot store utslippsland slik som Kina og Russland. Det er helt sant at Senterungdommens Lars Myhr Sandlund vil at Norge skal legge press på Russland for å kutte utslipp. Der vi faktisk tørr å ta denne debatten og si det høyt, nevner ikke MDG dette med et ord. Alt handler bare om hva Norge gjør galt og alle de 250 000 arbeidsplassene som kommer til å gå tapt, uten en reel og rask løsning på hvordan disse skal komme i jobb igjen.

Ja, oljen og gassen kommer til å utfases en gang i fremtiden, men da må vi være sikre på at disse 250 000 arbeiderne faktisk har en jobb å gå til. Dere skriver selv at det skal skapes 150 000 nye grønne arbeidsplasser. Det er fint og flott, men dere mangler enda 100 000 arbeidsplasser. Disse 250 000 arbeidsplassene blir heller ikke skapt over natta.

Senterpartiet vil spille på lag med oljeindustrien for å få ned utslippene, det hadde vært fint om MDG ville det samme.

3. Senterpartiet var faktisk det partiet på Stortinget som fremmet én milliard kroner mer enn hva bøndene fikk i tilbud av regjeringen under årets jordbruksforhandlinger. Senterpartiet er for et sterkt tollvern og vil satse på norsk produsert og klimavennlig kraftfor til kyrne våre, vi vil også ha en beite og grasproduksjon som gjør at landet vårt ikke gror igjen. Her er kua en kjemperessurs. Norsk matproduksjon og kjøttproduksjon er et av verdens mest klimavennlige, da må vi hegne om og utvikle dette. Vi må slutte å importere mat vi fint kan produsere selv. Det er klimavennlig. Skaper arbeidsplasser. Tar hele landet i bruk. Det er god folkehelse. Matsikkerhet er god klimapolitikk.

4. I vårt innlegg kommer vi med mange tiltak som vil gjøre at utslippene går ned, samtidig som vi spiller på lag med industri, næringsliv og landbruk. I steder velger dere heller å lire av dere at «Det er ikke så overraskende at Sp er bakpå i klimapolitikken når nestlederen deres er en rik oljedirektør med åpenbare egeninteresser i at vi fortsetter å pumpe olje i all overskuelig framtid».Hva vil dere få fram med dette? Hva hjelper det klimaet at dere floskler ut slikt? Vi er stolte av og står 100 prosent bak Ola. Skal vi nå målene i Parisavavtalen vil vi i Senterpartiet spille på lag med oljeindustrien vår, blant annet ved at oljeplattformene skal gå på elektrisitet. Ja til samarbeid!

5. Senterpartiet vil fortsette å ha norsk eierskap over våre naturressurser, noe som kommer til å gi oss store inntekter. Vi sa nei til ACER og EUs energunion for noen år siden, MDG stemte derimot for. Dette vil føre til at vi mister eierskap over våre egne naturressurser, og det er norske skattebetalere som blir sittende igjen med strømregningen. Dette er dårlig klimapolitikk.

6. Vi vil fortsatt at norske oljeinntekter skal gå til oljefondet vårt, og vi vil investere i grønne og rene løsninger. Dette er tross alt hele befolkningens sparegris. MDG sier at de ikke vil føre en ny krone over på oljefondet. Dette er dårlig og uansvarlig økonomisk politikk. Ja det er god avkastning, men det betyr ikke at vi skal kaste våre egne sparepenger ut vinduet. Senterpartiet vil ha en ren klode i framtiden, samtidig som jeg, mine barn og barnebarn er sikret en god velferdsstat som yter nære og gode tjenester til sine innbyggere.

Det er på tide å ha klimaløsninger som gjenspeiler det landet vi bor i. Dette er en politikk som Senterpartiet sitter i førersete for, og vi vil ta hele landet i bruk for å få ned utslippene. Her gjelder det å spille på lag, alle sammen. Oljeindustri, politikere, næringsliv, landbruk, turisme, transport, offentlig og privat arbeidsliv, unge, gamle, veggiser, folk som spiser kjøtt, natur, dyr, alle sammen.

Så MDG: Slutt å fare med løgn. Det hjelper verken klimaet eller velgerne.

Vi vil avslutte vårt innlegg med en hyllest til den norske kua, her er «kua mi jeg takker deg»:

«Kua mi, jeg takker deg
deilig melk du gir til meg.
Hver en dag jeg til mitt brød,
drikker melka di så søt.

Ikke ta de visene strå,
saftig gras du ete må!
Det gjør melken din så søt.
Her er engen frisk og bløt.

Her de vakre blomster står,
her den vesle bekken går;
her er mat ved kratt og sti.
Et nå godt, du kua mi».

Den store Trønderdebatten: Høy temperatur i Trønderdebatts klimaoppgjør.

Kommentarer til denne saken