Vi har lest og hørt forferdelige historier om hvordan leiemarkedet er, og derfor synes vi det er bra at Samfundstyret, ved Daria Barjaktarevic, tar opp problematikken rundt leiemarkedet, og kanskje en av leietakernes største frykt; bolighaien.

Barjaktarevic og Samfundsstyret belyser et aldeles viktig tema og problem, som vi må gjøre noe med. Trondheim er en av Norges største studentbyer og da tilsier det at det er en stim full av haier i området. Og de bolighaiene må fiskes opp og gjøre leiemarkedet et bedre sted å stupe ut i, men hvordan skal vi gjøre dette?

Lørdag 25. februar skal studentene i Trondheim møtes til et Samfundsmøte, hvor Barjaktarevic og Samfundstyret fremmer en resolusjon om nettopp leiemarkedet. Det er et godt forslag som vi håper resten av studentene stiller seg bak. Det skal dog ikke kun være regjeringens ansvar å stille opp for studentene. Som lokalpolitikere har vi et ansvar for at alle som bor i byen lever under gode vilkår, også studentene. Og som Barjaktarevic innleder med så er nok de skrekkhistoriene hun snakker om mange. Vi er helt enige – det er uakseptabelt å bare sitte å se på når studentene våre blir møtt med uærlige huseiere som kun ser studenten som en inntektskilde og ingen respekt.

For å nevne noen tiltak så ønsker vi mer tilrettelegging når det kommer til studentboliger. Vi ser hvor gode studentboliger Sit har på for eksempel Moholt, Berg og Lerkendal. Studentbyene gir studentene som bor der rom for seg selv, gode fasiliteter, men også det mange syns er det viktigste – det sosiale. I disse studentbyene bor man på sitt eget rom, men deler fellesområder med mange andre studenter. Dette kan sikre enkeltstudenten et godt og trygt sosialt område. Dette heier Høyre på, og vi ønsker å bygge flere slike boliger for studentene. Markedet vil da mettes i større grad, og gi bedre vilkår i det private leiemarkedet.

Trondheim Høyre ønsker å spille på lag med studentene våre. Derfor vil vi se på alle muligheter for å forbedre bosituasjonen til studentene. For å oppnå dette ønsker vi dialog med dere studenter. Vi ønsker derfor å invitere både Barjaktarevic, Samfundstyret og andre student-aktører til å diskutere hva de ønsker for å få et godt leiemarked som er godt tilrettelagt et verdig studieliv for alle.