Gå til sidens hovedinnhold

Byttet bort tingretten, fikk spriten igjen? 

Artikkelen er over 1 år gammel

Det er vanskelig å forstå denne saken som nå går om domstolene, det er merkelig hvordan ting har endret seg så fort.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tidligere i år klarte Senterpartiet å samle et flertall for å stoppe nedleggelsen av domstolene rundt om i landet. Det kan nå se ut til at FrP hopper av lasset, og bytter domstolene bort med andre saker.

Budsjettforhandlingene er i gang. Og den prosessen henger godt sammen med saken om domstolene, og vi skal prøve å forklare hva som egentlig skjer.

Høyreregjeringen har ikke flertall i Stortinget, og trenger derfor støtte. Da går de til FrP som er støtteparti i Stortinget, da kan FrP velge å bruke denne makten til å sikre en videre drift av tingretten i Namsos og andre steder.

FrP har noen krav til regjeringen for at de skal støtte et statsbudsjett, saker for dem er ofte billigere sprit og færre kvoteflyktninger. For at regjeringen skal kunne gi FrP noen saker tilbake må regjeringen også få noe tilbake. En god gammeldags byttehandel.

Det vi ser nå er at FrP setter arbeidsplasser rundt om i landet i spill, også i Namdal tingrett. Vi er redd for at FrP legger ned domstolen i Namdalen, i bytte mot billigere sprit eller andre saker som ikke har stor betydning. Til syvende og sist må vi tenke oss om, hva trenger vi mest?

Det er synd at Frp nå skal sette arbeidsplasser i spill for små uviktige saker, fordi ja, de sakene FrP kan få gjennomslag for er ganske uviktige i det store bildet.

Fordi, hva er egentlig det store bildet?

Senterpartiets store bilde er et samfunn der man har viktige tjenester nær folk. Folket skal møte en åpen dør, og ikke en telefonkø de skal trykke 3 og 4 i med slitsom ventemusikk. Vi ønsker at de som sliter, skal kunne møte opp og få snakket om det. De som trenger hjelp fra NAV skal kunne møte opp på det lokale NAV kontoret og få hjelp. Vi ønsker et samfunn der politiet møter opp om noe skulle skje, og at det ikke er det lokale brannvesenet som møter først.

Senterpartiet leverer en politikk som ser hele landet, og fokuserer på å forbedre landet vårt som vi er så glad i.

Senterpartiet prioriterer arbeidsplasser nær folk.

Senterpartiet prioriterer små forskjeller mellom folk.

Senterpartiet prioriterer nærhet til folk.

Og Senterpartiet ønsker et samfunn der rettsstaten fortsatt skal være til stede i hele landet.

Les også

Hvis nesten ingen forstår at det er en god idé å sentralisere tingrettene, er det kanskje ikke en god idé

Les også

Blir domstolene slått Tønder og sammen?

Les også

Ingen domstoler skal legges ned

Kommentarer til denne saken