Gå til sidens hovedinnhold

Dampsaga bad – en katastrofe

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

TA har nå endelig tatt mer tak i Dampsagabad-skandalen. Nå er det mye som må avklares. Jeg vil ta opp to forhold.

1. Distriktets største byggentreprenør toer sine hender. De har så lang sluppet unna med en mulkt på 750.000 kroner eter å ha påført kommunen utgifter på 30-50 millioner kroner. Fuglesang skylder på styreleder og/eller daglig leder som instruerte hans firma til å bruke materialer som ikke holdt vann. Skal han slippe unna med dette eller skal firmaet på sedvanlig måte ta ansvar for kvaliteten?

Nå, i ettertid sier Fuglesang at bygget som hans firma nylig har pusset opp, skulle vært revet. Er ikke det i seneste laget?

2. Kontrollutvalget har nå arbeidet i flere måneder. De gjør det på den måten som dessverre har blitt vanlig i kommunen. De leier inn konsulenter. Med dette påfører de kommunen enda flere hundretusener i utgifter og utsetter eventuelle konklusjoner til «utpå våren». Tragisk.

Samtidig med at det er påført 30-50 millioner i utgifter, og at det muligens må inn 230 millioner for å bygge nytt bad, sitter Senterpartiet og Høyre og skal sentralisere kommunen ved å legge ned avdelinger i Stod og Beitstad for å få budsjettet til å gå opp. Der kan det spares 2-4 millioner. Her er det mye som skurrer.

Kommentarer til denne saken