– De som står utenfor boligmarkedet subsidierer alle som eier bolig

Hannah Gitmark tjente sin første million på boligmarkedet som 26-åring. Nå har hun skrevet boka «Det norske hjem - fra velferdsgode til spekulasjonsobjekt».  Her fra mandagens bokbad i regi av Litteraturhuset i Trondheim.

Hannah Gitmark tjente sin første million på boligmarkedet som 26-åring. Nå har hun skrevet boka «Det norske hjem - fra velferdsgode til spekulasjonsobjekt». Her fra mandagens bokbad i regi av Litteraturhuset i Trondheim. Foto:

Av

Ny podkastepisode om den ville gjeldsveksten i det norske boligmarkedet.

DEL

PODKAST Det begynner å bli lenge siden politikere omtalte bolig som et velferdsgode på linje med helse og utdanning. Men opphavet til norsk boligpolitikk finner vi nettopp i velferden, og tanken om at alle skal kunne eie sin egen bolig.

Så hvordan ble det slik som i dag? Når helt vanlige familier tar opp rekordhøy gjeld - faktisk helt i toppen i Europa - for å finansiere helt vanlige boliger? Og inngangsbilletten til boligmarkedet blir alt for dyr for dem som står utenfor og ikke har kapital?

Hannah Gitmark har skrevet boka «Det norske hjem - fra velferdsgode til spekulasjonsobjekt». I regi av Litteraturhuset i Trondheim har Gitmark vært på bokbad i Trondheim, og forklart hvorfor hun mener det norske boligmarkedet er i krise.

Hør den nyeste episoden av Børsen og katedralen her:

Send debattinnlegg her «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken