Stopp utenlandsk vindkraft i Norge

Privat bilde

Privat bilde Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vindkraft er i vinden i utlandet, og Europa ønsker og satser på grønn kraft som er miljøvennlig og bærekraftig. Norge med sin lange kyststripe er dermed et godt egnet sted for utvinning av vindkraft. Dette har utenlandske investorer fått med seg og når vindkraften i tillegg nytter godt av diverse statlige subsidier, så blir det lønnsomme prosjekter. I dag eier utenlandske selskaper og investorer 61,7 prosent av all norsk vindkraft. Staten går med andre ord glipp av store inntekter som tilfaller internasjonale selskaper.

I dag stilles det krav til at større vannkraftprosjekt skal eies av det offentlige og omtrent 90 prosent av den norske vannkraften er offentlig eid. Det gir igjen inntekter til stat, fylke og kommune. Dette er inntekter som bl.a. blir brukt på veier, sykehus og skoler.

Dette må også gjelde vindkraft. I dag selger vi norsk, urørt natur til utlandet og til internasjonale selskaper som får stor profitt av dette. Staten delfinansierer også denne byggingen med subsidier!

Slik kan vi ikke ha det, vi bør snarest stille krav til norsk eierskap og dermed norsk styring av denne ressursen.

Send debattinnlegg her «

Bli med i debatten i Trøndelag!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken