Gå til sidens hovedinnhold

Den «brannslukkingen» flertallspartiene prøver på overfor de private barnehager er nærmest komisk

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Siden valget i 2011 har «flertallspartiene» i min kommune, Steinkjer kommune, bestått av Senterpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre. (Også Kristelig Folkeparti så lenge de var representert i kommunestyret).

Jeg har med stor interesse fulgt med den debatten som den siste tiden har foregått i avisene. Det har vært sterke meninger om politikken omkring helse og omsorg, samt skolene og barnehagene.

Den utviklingen vi har sett de siste åra regner jeg med er en villet politikk fra «flertallspartiene», med et sterkt Senterparti i førersetet.

Jeg har aldri vært så opptatt av hva det enkelte parti skriver i sitt partiprogram, jeg har vært opptatt av hvordan politikerne styrer utviklingen i min kommune. I tillegg har jeg i alle år vært opptatt barn- og ungdoms oppvekstvilkår og det tilbudet syke og eldre skal ha.

Den sentraliseringspolitikken de har stått for når det gjelder helse og omsorg, samt manglende tildeling av ressurser til skolene og private barnehager, ser jeg flere og flere sterke reaksjoner på. Den politikken er blitt forsterket av «flertallspartiene» i de to foregående valgperiodene.

Med det gode resultatet posisjonspartiene fikk ved siste kommunevalg, må også det være et uttrykk for at velgerne i min kommune ønsker en slik utvikling. Spesielt Sp fikk stor oppslutning i grendene i kommunen for sin politikk på blant annet disse områdene.

Den «brannslukkingen» «flertallspartiene» prøver på overfor de private barnehager blir for meg nærmest komisk!

Nedbemanningen som foregår i skolene synes jeg også er bekymringsfull.

Å legge skylden på kommunedirektøren blir for meg useriøst. Kommunedirektøren har krav på seg til å legge fram et forslag til budsjett som går i balanse. Jeg regner med at hun fått sine føringer til dette når hun lager og legger fram forslaget til budsjett.

Kommentarer til denne saken