Gå til sidens hovedinnhold

Dere har båret en stor byrde de siste ti årene

I anledning tiårsmarkeringen etter 22. juli 2011 har hvert av ungdomspartiene i Trøndelag skrevet en hilsen til AUF. Dette innlegget er fra Viole Stene Grøtte, fylkesformann i Trøndelag FpU.

HILSEN TIL AUF

Kjære AUF. Dere har båret en stor byrde de siste ti årene, samtidig som dere har holdt oppe det brennende politiske engasjementet som er så viktig for så mange. Det brennende politiske engasjementet som kan forandre verden.

I årene som har gått siden terrorangrepet har mange ungdom engasjert seg i politikken i Trøndelag. Det er fint å oppleve, fordi vi må stå sammen mot de holdninger og det tankegodset som terroristen stod for. På tvers av partilinjer og politiske ideologier står vi sammen for demokratiet, og sammen mot ekstremisme.

Vi er så få her i landet, hver fallen er bror og venn, skrev Nordahl Grieg. I dag går våre tanker til alle de som ble revet fra oss på Utøya og i regjeringskvartalet, og til alle de som står igjen.


Her er ungdomspartienes hilsener til AUF:

Les også

Det er viktigere enn noen gang at vi ungdomspolitikere står sammen

Les også

Vi i Trøndelag Unge Venstre står sammen med dere i kampen

Les også

Kampen mot høyreekstremisme og for et varmere, rausere og mer solidarisk samfunn fortsetter.

Les også

Jeg tror det er vanskelig for oss andre å forstå hvordan det har vært

Les også

Men kva var det eigentleg vi aldri skulle gløyme?

Les også

Skal vi bekjempe hat og konspirasjonsteorier, må hver enkelt av oss legge ned en innsats.

Les også

22. juli er et sårt tema i norsk historie, og noe som er vanskelig å snakke om. Kan det føre til at vi glemmer hva som skjedde?