Gå til sidens hovedinnhold

Det blir ikke mange smil å se bak alle munnbindene i år, men so be it, øynene smiler de også

Spaltist Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Så har vi kommet midtveis i november, tiden jeg som Sorgenfriselger ser mest fram til av hele året!

Juleboken kommer ut midtveis i måneden. Snøen laver (forhåpentligvis) ned, og legger seg som et hvitt, mykt teppe, som det knitrer i når menneskene haster avgårde for å kjøpe julegaver, treffe venner for en førjulskaffe og gå rundt på vårt fantastisk fine julemarked på torvet. Smilene sitter løsere, og folk er lettere å komme i prat med. Mennesker som vanligvis ikke kjøper Sorgenfri, gjør det når juleboken kommer. Av alle de produktene vi selger i løpet av et år er det denne som selger mest, og byens befolkning er veldig glade i den.

Folk blir mer imøtekommende rundt jul, og jeg elsker å være på jobb i denne tiden, litt mer enn ellers i året. Jeg setter så stor pris på alle møtene, småpratene, klemmene og smilene jeg får, og som jeg kan gi tilbake til kjøperne. Jeg skal selvfølgelig ikke skyve under teppet at dette er tiden på året vi selgere tjener best, vi selger jo ikke Sorgenfri bare for og slå av en prat og gi klemmer, vi vil jo gjøre en jobb også. For min del er det neste års budsjett som formes ut fra det jeg tjener i denne tiden, samt penger til litt ekstra til julegaver til den lille familien min, spesielt tantebarna. Jeg har nevnt før at det er dette som gjør at jeg kan være med familien på tur, og også investere i nødvendige klær.

Men som vi alle vet blir ikke denne julen slik som før. Jeg er stygt redd for at vi går mot en ny nedstenging, med alt det fører med seg. Selvfølgelig, helse og sikkerhet først! Men det hadde vært veldig kritisk om vi ikke fikk solgt juleboka i november og desember!

Det blir ikke mange smil å se bak alle munnbindene i år, men so be it, øynene smiler de også. Så vi får følge retningslinjene og holde avstand.

Jeg, som mange andre, er nok ikke interessert i en adventstid, isolert fra andre, eller ei jul der vi blir sittende alene, uten familien og vennene våre!

Det forundrer meg, etter forrige nedstengingen av landet, at vi ikke har skjønt alvoret. At vi må stenge ned det meste nå igjen, heldigvis ikke barnehager og barneskolene, selv om det er ille nok for de andre dette rammer. Vi var ikke spesielt fornøyde i mars og tiden med nedstenging, så jeg har problemer med å forstå hvorfor det må arrangeres fester med flere titalls mennesker, og avstandsregelen ikke overholdes? Man må tenke på andre enn seg selv i disse tider, for til syvende og sist rammer det alle til slutt med restriksjoner og nedstenging. Eller i verste fall, at man blir smittet. Og det som verre er, smitter noen i risikogruppen.

Jeg håper at vi klarer å følger reglene nå, slik at vi kan få en «normal» jul. Og jeg krysser fingre og tær for at vi ikke blir tvunget til å stenge salget i førjulstida.

Vi Sorgenfriselgere følger reglene vi også. Når jeg skal selge julebøker nå, står kunden en meter fra meg, kunden plukker opp boken selv og betaler kontaktfritt med vipps. Betaler noen med kontanter, står det alltid en flaske håndsprit som jeg ber kunden benytte, samt at jeg selv bruker den. Så avstandsregelen blir overholdt holdt på salgsplass. En slik transaksjon utgjør minimalt med smitterisiko, mindre enn å stå som sild i tønne på bussen i rushtiden uten munnbind i hvert fall.

Jeg håper at vi klarer å overholde de nye reglene som trådte i kraft, slik at smittetallene synker.

Jeg håper at alle med symptomer tester seg og går i karantene. Da kan vi kanskje få gå på jobb hver dag og tjene penger, da kan vi kanskje få reise til familie å feire jul med mat og gaver.

Så hvis du er i tvil om hva du skal gi i julegave til noen, kjøp noe som betyr noe både for kjøper, mottaker og selger, stopp opp og kjøp en julebok eller to, slå av en prat, med trygg avstand! Og vit at du har sikret deg godt lesestoff, og gjort juletiden bedre for noen!

Men uten juleklemmer i år selvfølgelig! Vi får ta igjen det senere!

Stay safe og hold avstand!

Kommentarer til denne saken