Gå til sidens hovedinnhold

Det er et godt og viktig spørsmål som stilles

Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunedirektør Morten Wolden svarte Karianne Tung (Ap) i kveldens bystyremøte.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er et godt og viktig spørsmål som stilles fra representanten Karianne Tung. Det å innføre munnbind-påbud er et kraftig inngrep i folks liv.

Jeg må jo si at jeg selv ikke ønsket å komme dit – vi har sett bilder fra Oslo og Bergen – men det er i dag svært mange kommuner på Østlandet som etter hvert har innført påbud om munnbind.

Og vi har jo hele tiden vært forsiktige med å innføre påbud, vi har tvert i mor gjennom et hundretalls møter siden midten av mars med næringslivet, kunnskapsmiljøene, idretten og frivilligheten – prøvd å holde hjulene mest mulig i gang. Der har kriseledelsen hatt stor støtte - og ikke bare det – politisk nivå har i stor grad selv vært pådrivere for nettopp å holde hjulene i gang. Og initiert en del tiltakspakker.

Les også

Er den formelle vurderingen god nok?

Det har vært avgjørende for kriseledelsen at det har vært satt opp hyppige møter med formannskapet med gruppelederne – slik at man både har fått gitt informasjon – og tilbakemeldinger fra formannskapet på retningsvalg.

Vi valgte nå å innføre påbud som følge av den oppblomstringen vi fikk for 2-3 uker side og som har fortsatt, og som vi fortsatt ikke har kontroll på. Med bakgrunn i anbefaling fra smittevernfolkene våre gikk vi ute med en anbefaling om munnbind torsdag i forrige uke. Det gikk bra, men ikke godt nok. Derfor la vi fram innstilling om å vedta en forskrift med påbud om munnbind – for å hindre ytterligere smitte.

Jeg forstår at det stilles spørsmål ved om begrunnelsen har vært god nok, og vi vil legge ut ytterligere informasjon og dokumentasjon etter dette møtet.

Dette innlegget ble holdt som svar til bystyrerepresentant Karianne Tung (Ap) ved åpningen av kveldens bystyremøte i Trondheim. -red.

Se video av Karianne Tungs innlegg, samt svarene fra kommunedirektør Morten Wolden og Helse- og velferdsdirektør Helge Garåsen her:Kommentarer til denne saken