Gå til sidens hovedinnhold

Det er på tide at nye tanker får en sjanse etter at de samme folka har dominert fylkespartiet i over tjue år

Fyrtårnet har gradvis blitt til aske og glør.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så ser altså Sør-Trøndelag Arbeiderparti ut til å gjøre det de alltid gjør.

Velge de samme folka igjen og igjen og igjen.

Min - sikkert «kontroversielle» - mening er at Sør-Trøndelag Arbeiderparti må åpne øynene og innse at det er på tide at nye tanker får en sjanse, etter at de samme folka har dominert fylkespartiet i over tjue år.

For tjue år siden var Trondheim og Trøndelag Arbeiderparti fyrtårnet i partiet hvor det ble tenkt nye tanker og man viste vei for resten av sosialdemokratiet. Fyrtårnet har gradvis blitt til aske og glør etterhvert som man har knuget på posisjonene år etter år på tross av manglende evne til nytenking.

Dette har riktignok fungert i uforskammet lang tid, men nå er velgerne omsider på vei til å gjennomskue det. Spørsmålet er om partiet er villige til å ta grep før det er for sent.

Hvis det ikke hadde vært for den mildt sagt ekstraordinære situasjonen som førte til at nåværende førstekandidat trakk seg ville vi med all sannsynlighet fått samme topp tre nå som sist. Disse har per neste år femtiseks (56 !!! ) års ansiennitet på Stortinget, hvor den lengstsittende har sittet siden jeg var i barnehagen.

Jeg fyller tretti om ikke alt for lang tid. Disse tre ville da hatt en samlet fartstid på tinget på 68 år i 2025, da uten å ha brukt perioden på å la noen nye fjes slippe til, uavhengig av alder.

Man kan samtidig legge til at de viktige vervene fylkesordfører, samt ordfører i Norges tredje største by har vært bekledd av de samme i tjue år neste kommunevalg.

Dette tegner ikke akkurat et bilde av et dynamisk og levende fylkeslag hvor nye tanker og krefter får spillerom.

(Innlegget er endret kl. 08:31, da de siste fire avsnitt ble lagt til etter forespørsel fra innleggsforfatteren. -red)

Kommentarer til denne saken