Torsdag kveld møtes partilederne til partilederdebatt i Arendal.

Det syns de ikke folk har fått med seg. Tre av dem har lagt ut nær identiske Facebook-meldinger, hvor de har funnet sine mest folkelige klær, og koser seg mens de skummer talepunktene som rådgiverne har skrevet for dem.

Om bildene er tatt med selvutløser eller knipset av en rådgiver, vites ikke. Men der sitter de iallfall, og forbereder seg på debatt. Ap-leder Jonas Gahr Støre og SV-leder Audun Lysbakken har tilsynelatende bedre tid enn på mange år. Arendalsuka, som vanligvis danner rammen for partilederdebatten, er nemlig avlyst. Dermed er det ingen boder i de idyllyske gatene langs vannet i sørlandsperlen. Ingen organisasjoner som kjemper om partiledernes tid. Ingen lobbyister som avviser at Arendalsuka er et mekka for lobbyister. Ingen anledning for Sp-leder Vedum til å rase mot lobbyfesten han likevel dukker opp på.

Kanskje blir det ikke engang trillet terning på hvordan partilederne framfører sine innøvde tominuttere.

Da er det fint å ha Facebook! Der kan man ikle seg slitt shorts og caps, eller olabukse, og se så folkelig ut man bare kan.

Kjell Ingolf Ropstad har også tenkt å melde seg på. Han har pappaperm som statsråd, men ikke som partileder, så nå får han endelig smake på rampelyset igjen!

Det må være stusselig å være partileder i korona-tiden. Regjeringen får holde daglige pressekonferanser, og har i praksis all makt over restriksjonene i samfunnet, iallfall mens Stortinget er ute av sesjon til starten av oktober. Erna Solberg og hennes kabinett har all informasjon, mens opposisjonen må følge med fra sidelinja.

Dessuten er det tøft å sette dagsorden med andre saker enn koronaen uansett. Det føles liksom litt langsiktig med klima og diskusjon om når oljekrana skal stenges. Eller om elbilfordeler og sukkeravgift og sånn. Og det er litt vanskelig å snakke til kjernevelgere om for eksempel (arbeids-)innvandring, når grensene uansett er stengt.

Støre ser passe avslappet ut på Facebook-posten, der han lener seg tilbake i steintrappa, men har han særlig grunn til å være det?

Når målingene viser solide rødgrønne flertall, skyldes ikke det at Ap egentlig gjør det bra - men heller at Frp og regjeringsjuniorene gjør det dårlig. Høyre er landets største parti fortsatt - slik de har vært i snitt hver måned siden mars.

Opposisjonen har ikke fått noen gevinst av koronakrisepakker og forhandlinger på Stortinget. Blir smitte og oppblomstring like altoppslukende på dagsordenen i månedene som kommer, kan Støre få et kjempeproblem, og en ny runde Giske-show i Trøndelag hjelper neppe på.

Forblir det sånn, må opposisjonen kvesse klørne i kampen om koronadagsordenen - eller risikere et nytt smertelig valgnederlag. Og de må rope stadig høyere hvis de skal sette andre saker på dagsorden.

Heldigvis er det ett helt år igjen til valget. Det blir mange facebookoppdateringer, det!