Gå til sidens hovedinnhold

Det er viktigere enn noen gang at vi ungdomspolitikere står sammen

I anledning tiårsmarkeringen etter 22. juli 2011 har hvert av ungdomspartiene i Trøndelag skrevet en hilsen til AUF. Dette innlegget er fra Lars Myhr Sandlund, fylkesleder i Trøndelag Senterungdom.

HILSEN TIL AUF

Kjære AUF, og kjære ungdomspolitikere over hele Trøndelag.

Nå er det ti år siden tragedien rammet, og det sitter enda sterkt i minne.

Å angripe og drepe politisk engasjerte ungdommer er noe av det mest forferdelige og verste som kan skje et demokrati. Slike groteske handlinger setter dype spor i den norske folkesjela, og nå ti år senere er det viktigere enn noen gang at vi ungdomspolitikere står sammen for å hedre og minnes de vi mistet, og at vi hegner om og slår ring rundt demokratiet vårt.

På Utøya mistet vi ungdommer som skulle være med å forme vår felles fremtid, og et slikt tap kan aldri gjøres opp for. Vi lyser fred over deres minne, og tar med oss arven etter de vi mistet inn i utformingen av morgendagens samfunn. Aldri tie, aldri glemme.

Nå går vi inn i en hektisk periode frem mot valget. Ordvekslingen og debattklimaet fremover kommer til å hardne seg til, og jeg er redd for at i diverse kommentarfelt og sosiale medier blir det skrevet usaklige ting som gir grobunn for ekstremistiske holdninger. Det som er så fint med å være ungdomspolitiker i Norge, er at selv om vi kan være uenig i en hel masse politiske saker, så gir vi hverandre et klapp på skulderen etterpå og takker for en god og interessant debatt. I det ungdomspolitiske Norge er det kultur for å være gode venner på kryss og tvers av partier og ideologier, og dette er noe vi skal hegne om og utvikle. Gi hverandre et smil, spør hverandre hvordan det går, gi en klem når det blir koronavennlig igjen, møtes over en kaffe eller øl og og ha betydningsfulle og gode samtaler!

AUF og alle andre ungdomspartier nå gleder vi oss på en hektisk og morsom valgkamp sammen med dere! Samhold og den gode samtalen gir trygghet og vennskap, og å være der for hverandre skaper fellesskap. En slik kultur forebygger utenforskap, rasisme og ekstreme holdninger.

Kjære AUF: Vi kommer alltid til å stå ved deres side sammen med de andre ungdomspartiene, og gleder oss til en spennende valgkamp sammen med dere.

Her er ungdomspartienes hilsener til AUF:

Les også

Dere har båret en stor byrde de siste ti årene

Det er viktigere enn noen gang at vi ungdomspolitikere står sammen

Les også

Vi i Trøndelag Unge Venstre står sammen med dere i kampen

Les også

Kampen mot høyreekstremisme og for et varmere, rausere og mer solidarisk samfunn fortsetter.

Les også

Jeg tror det er vanskelig for oss andre å forstå hvordan det har vært

Les også

Men kva var det eigentleg vi aldri skulle gløyme?

Les også

Skal vi bekjempe hat og konspirasjonsteorier, må hver enkelt av oss legge ned en innsats.

Les også

22. juli er et sårt tema i norsk historie, og noe som er vanskelig å snakke om. Kan det føre til at vi glemmer hva som skjedde?