Gå til sidens hovedinnhold

Det ligger i navnet

Svar til Bendik Sæther Wessel (FpU).

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

La meg bare begynne med å avvise den billigste ordleken i boka. Selvsagt er Arbeiderpartiet et Arbeiderparti. Vi har stått på lag med fagforreningene og arbeiderklassen siden tidenes morgen. Selv om dere i FrP gjør det dere kan for å undergrave vår klassekamp står vi selvsagt like standhaftig.

Når Frp åpner opp for mer ufrivillig deltid protesterer vi og når dere stemmer ned dobbelt fagforreningsfradrag, så tar vi det opp igjen senere. Når Norges arbeiderklasse plutselig må bære vekten av et skattesystem dere var med på å ødelegge, så står vi selvsagt opp og sier at det er totalt uakseptabelt. Der dere utsetter pensjon fra første krone til 2024, sier vi pensjon fra første krone på dag én.

Arbeiderpartiet er ikke et arbeiderparti!

Selv om det er så mange stråmenn i innlegget at det hadde sikret mang en åker er det likevel alltid gledelig å høre at Fremskrittspartiet beskylder oss i Arbeiderpartiet for å ikke være et arbeiderparti; det betyr antageligvis at vi har gjort noen knakende gode vedtak mot ulikhet. Det er mye som kritiseres i Bendiks innlegg, deriblant at vi har lyst til å sikre en trygg omstilling til bærekraftige arbeidsplasser og at vi ønsker et skattesystem hvor de som tjener mest betaler mest. Selvsagt så er ikke dette avgiftspartiet FrP sin visjon av hva et Arbeiderparti skal være; et kort blikk på voteringer i Stortinget vil jo vise at FrP gjerne skulle hatt flere bomstasjoner, mye mindre demokrati på arbeidsplassen og helst enda litt flere skattegaver til de alltid lojale rike onklene. Om det så må kuttes i budsjettet, med nye kutt til blant annet stønad for personer med multihandikap så må det bare være slik, mener altså FrP.

Også anklages det videre om at vi er et parti som spriker fordi vi evner å se flere saker samtidig og fordi vi har høy nok takhøyde til å diskutere disse sakene. Det er selvsagt mye enklere å gjøre som FrP sin mann, Bendik, å skrive at all sosial ulikhet kommer fra innvandring. Den øverste énprosenten av norges befolkning tjener nå hver femte krone samtidig som det står flere og flere arbeidere uten både arbeidsplass og inntekt. Arbeiderpartiet evner selvsagt å forstå at det verken er innvandrere, eller de rike som har skyld for ulikheten i Norge.

Dét er det faktisk Stortingsflertallet til Erna Solberg som har ansvar for, et stortingsflertall FrP har vært en ivrig del av helt til to syke barn skulle hentes hjem. Pandemien er jo hovedårsak til at arbeidsplassene ligger nede, men dette er en pandemi som kunne vært mye mildere. Koronakommisjonen skriver svart på hvitt at om ikke Erna og Siv med kompani hadde prioritert interessegrupper over vanlige folks trygghet, ville pandemien ha rammet mildere utover høsten og vinteren 2020.

Dette kom jo i kjølvannet av at FrPs viktigste sak i starten av pandemien ikke var å bedre arbeideres ordninger for sykepenger, ikke var høyere satser for pakker til bedriftene, men var hytteeiernes rettighet til å feriere på hytta. Dette er ikke nyheter for deg, Bendik: Du har nok fulgt godt med på FrP og vet at det jeg skriver stemmer. Det er desto like viktig at folk flest får med seg at Fremskritttspartiet er lite gira på fremskritt i kampen mot pandemi hvis det kan bety hytteferie eller tur til Syden.

Og, slik er jo høyrepopulismens natur: Man hiver seg på en aktuell sak og sier det man må for å få noe som kan ligne på oppslutning. Vi er mange som husker Siv Jensens løfte om å rive hver en bomstasjon, og vi er minst like mange som kjører gjennom bommen hver eneste dag.

Kommentarer til denne saken