Gå til sidens hovedinnhold

Det som nå har skjedd er ingen invitasjon til jenter med mot

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er lov å være blid, sang Jens Book Jensen i sin tid. En oppfordring til Tordenskiolds soldater i Trondheim Arbeidersamfunn må etter det famøse årsmøtet være at det er lov å være lur.

I et svært avgjørende valgår klarer en del ikke oppegående medlemmer å lage et rabalder som til de grader skader partiet. Her kaster de Tine Eikevik, en leder som har vist stort mot og hatt ryggrad nok til å si klart ifra i Metoo-debatten i Trondheim og Trøndelag Arbeiderpart. Et mot og en ryggrad som tydelig manglet i deler av Trondheim Arbeiderparti.

Jeg kjenner ikke Tine Eikevik og har ingen inngående kunnskap om forholdene i Trondheim Arbeidersamfunn og bakgrunnen for lederskiftet, men jeg bare konstaterer hvordan det ser ut for omverdenen. Og det er ikke vakkert.

Så Eva Kristin Hansen, Geir Waage, Arnfinn Brechan og andre av Tordenskiolds soldater. Var dette nødvendig. Argumentasjonen som kommer fram fra de ulike soldater lyder i mine ører falsk og uten substans.

Tine Eikevik har, sammen med andre modige jenter, stått fram med saklig kritikk av forhold i Trondheim Arbeiderparti som kan betegnes som ukultur.

Det som nå har skjedd er ingen invitasjon til jenter med mot og ryggrad til å ta tillitsverv i Trondheim Arbeiderparti. Konklusjonen må bli at her har noen snakket sammen på bakrommet.

Jeg har mine tanker om hvem som har deltatt og jeg gremmes på vegne av alle de dyktige medlemmene i partiet. Det er vel 20 år siden jeg gikk ut av politikken og jeg har ikke tidligere reagert på forhold i partiet av hensyn til mitt parti.

Men dette var dråpen, og jeg kjenner igjen aktørene og metodene.

Les også

Alle presidentens menn - i Trondheim

Kommentarer til denne saken