«Middelaldrende kvinne besøkte butikken, arbeidsplassen, sykehus, rehabiliteringssenteret og nær familie. 100 satt i karantene». ¨

Smak litt på den. Fikk du lyst til å kaste deg over tastaturet og idioterklære vedkommende? Tenk å være så lite omtenksom? Utsette folk for fare? Skikkelig klikkbar overskrift da (kanskje med unntak av det der med middelaldrende).

For som tenåringen er hun helt symptomfri, praktiserer smittevern etter beste evne og består muntlig eksamen til portvokterne på St. Olavs hver gang. Likevel KAN det gå galt. Og da må ikke hun dama gjemme seg i skammekroken og holde munn om at hun er blitt smittet i frykt for å bli bretta i ut i krigstyper som tidenes ondeste i riksmedia. Ikke sant? For hun dama kunne ha vært deg, og som du skjønner også meg.

Kort sagt; presseoppslag som dette begynner å irritere meg. På lik linje med snikfotografering av folk som ikke overholder meterregelen. Dette er oppskrifta på å få folk til å holde munn om egen smitte i frykt for å bli stigmatisert. Denne tenåringen raste ikke rundt på legesenter og spredte ivrig smitte som overskrifta kan gi inntrykk av. Mener nå jeg.

Beklager utbruddet. La oss heller fokusere på å holde hodet kaldt, hjertet varmt, og hendene rene enn så lenge

Innlegget ble først publisert på forfatterens Facebook-side, og er gjengitt med tillatelse.