Petter Northug har vært mitt store forbilde på idrettsbanen gjennom hele mitt liv, mye på grunn av hans utrolige prestasjoner, men også at han har vært med å skape mye liv og røre i langrennsleiren. Selv om han har hatt noen uheldige situasjoner opp gjennom karrieren er han fortsatt mitt forbilde, men alt han gjør utenom langrennsløypa står jeg ikke bak han i. Hans kritikk av langrennsmiljøet i Nord-Trøndelag og spesielt Steinkjer VGS kom for meg helt ut av det blå. Jeg har vanskeligheter med å forstå hva Northug ønsker å oppnå ved å så til de grader rakke ned på skimiljøet vårt på Steinkjer.

Les også

Hva vet egentlig Petter Northug om skimiljøet på Steinkjer?

Hvor Petter Northug har skaffet seg grunnlag for å kritisere langrennsmiljøet på Steinkjer vet ikke jeg. Det har ikke vært nasjonale konkurranser i juniorklasser på snart to år. Gjennom hele min juniorkarriere har jeg kun vært på en norgescuphelg. Derfor synes jeg det må stilles spørsmål til om hvorvidt han har noe grunnlag for kritikken sin i det hele tatt. Så vidt jeg vet har ikke Petter Northug satt sin fot på Steinkjer VGS siden han flyttet til Meråker for snart 15 år siden, og da mener ikke jeg han har noen grunn til å være så krass i sin kritikk rettet mot blant annet vinnermiljøet vårt på skolen. Ei heller om hvilken mentalitet som sitter i hodene til meg og de andre skielevene på skolen. Jeg må si jeg blir overrasket dersom Petter Northug kan nevne navnet på en eneste skiløper på Steinkjer VGS.

Northug må svært gjerne komme hit til Steinkjer å bli med på en treningsøkt for å se hva vi driver med. Se hvordan miljøet vårt er, og deretter lage seg en konklusjon om hvordan miljøet er. Hans uttalelser i T-A er et skudd fra hofta jeg ikke synes noe om.

Jeg skjønner ikke hva Northug ønsker å få frem med å kritisere skolen og skimiljøet i Steinkjer og Nord-Trøndelag på denne måten. Han legger det frem som om at alt håp er ute for skiløpere som ønsker å bli noe fra Nord-Trøndelag. Da kan han ikke forvente at det blir noe ytterligere rekruttering blant barn og unge inn til langrennsidretten. Som den kanskje mest suksessrike og elskede skiløperen gjennom Norges historie har han stor påvirkningskraft. Derfor mener jeg at det og så til de grader rakke ned på langrennsmiljøet i Steinkjer-området ikke er veien å gå. Når ditt store forbilde og idol ikke har et godt ord å si om langrennsmiljøet der du kommer fra, får du da noe lyst til å drive med det?

Les også

Jeg liker ikke utspill som dømmer dagens utøvere og trenere, Petter!

Petter Northug har åpenbart mye kunnskap om skitrening siden merittlisten hans blant annet består av 13 VM-gull. På grunn av det har han igjen startet som langrenns-ekspert for TV 2 hvor han briljerer med sin kunnskap ut til det norske folk. Med all den kunnskapen han har opparbeidet seg er Northug hjertelig velkommen til skolen vår for å gi råd til både trenere og utøvere om trening og mentalitet, siden den ifølge han, ikke er til stede i det hele tatt.

Samtidig klarer jeg å se noe positivt i dette, og jeg vil rette en takk til Petter Northug som i anmarsj av en ny ski-sesong kaster en solid drittpakke i trynet vårt. Kanskje har han forsøkt å få fram en jævel i oss, ved og så til de grader rakke ned på oss og skolen vår. Der mener jeg han traff bra, og vi på skolen kommer til å ha denne uttalelsen i bakhodet under hver eneste treningsøkt og konkurranse, for å bevise at Northug tar feil.