Gå til sidens hovedinnhold

Disse f....s «el-snuble-syklene»

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er de her igjen. «El-snuble-syklene».

Det hjelper ikke om snøbygene kommer i kø over Fosen-fjellene og at leirkall´n hutrer i veikanten. Langs fortau, og gatehjørner står de henslengt. Til glede for noen, men til stor irritasjon for svært mange andre.

Det manglet ikke på lovnader. Hverken fra de som eier og leier ut el-sparke/snuble syklene, fra kommunen eller fra samferdselsminister Hareide. «Jo, selvsagt skal vi regulere dette og få det til å bli et tilbud i organiserte former», var ordlyden fra alle parter etter at forrige kranglesesong var avsluttet.

Men hva har skjedd? Ingenting. Nada. Nothing.

Ta deg en tur rundt i Midtbyen i Trondheim så ser du det. De ligger slengt, står hensatt midt i gata og på tvers av fortau. Til hinder for eldre, bevegelseshemmede, blinde og svaksynte, folk på tur med barnevogn. Ja, til hinder for de fleste. Faktisk også for brukerne selv.

Og hva er det egentlig med disse brukerne. Tenker de kun på seg selv. Er de en flokk med egoister uten folkeskikk? Bare med enkel bruk av hjernen burde det vel være greit å tenke som så at: Parkerer jeg «sykkelen» på langs i fartsretningen så blir den til mindre hinder for andre enn om jeg setter den på tvers.

Det er rett og slett ille at travle, oppegående personer ikke har mer omtanke å bidra med enn som så.

Og hva med utleierne? De håver inn godt med penger, men gjør selv null for å bidra med en akseptabel bruk. Og myndighetene - kommunen og Samferdselsdepartementet - de snakker i vei om lover regulering, men når skjer det noe? Nei. Siste info var at denne sesongen kommer det 2000 sublesykler i Trondheim.

Huff og gru!

Kommentarer til denne saken