Gå til sidens hovedinnhold

Drageid, Dombås og Rypetoppen er eksperter på leirskole

Vi i Høyre tror at de som driver leirskole i dag er mye bedre til å drive leirskole enn Steinkjer kommune vil være.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det bærer galt av sted dersom kommunen skal opprette et tilbud som skal utkonkurrere Drageid, Dombås og Rypetoppen. De er eksperter på leirskole. Dette er viktige bedrifter i distriktskommuner, med gode tilbud og viktige arbeidsplasser. Steinkjer kommune har mange store utfordringer som vi har mer enn nok med å løse. Det er behov for å redusere antall ansatte i kommuneorganisasjonen for å få en bærekraftig størrelse. Da bør man ikke gå i motsatt retning.

Høyre mener det er viktig med medvirkning fra elevene. Derfor mener vi at det bør være opp til hver enkelt skole å velge hvilken leirskole de vil bruke. Noen skoler har tradisjoner og god erfaring med enkelte leirskoler, mens andre skoler vil dra et annet sted. Vi kan gi alle skoler mulighet til å velge selv. Skoler som ønsker å bruke samme leirskole kan samarbeide med kommunens innkjøpsavdeling for å innhente felles anbud, slik at man kan få en god pris.

Nå er saken sendt tilbake til administrasjonen for mer utredning om kommunal leirskole. For Høyre er det ikke et godt alternativ med kommunal leirskole uansett.

Kommentarer til denne saken