Gå til sidens hovedinnhold

Elle melle deg fortelle..

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi stod på rekke langs ribbeveggen. Iført gymsokker sto vi der og ventet spent. Vi prøvde hver gang å regne oss til hvor vi burde stå i rekka for å få samme tall som kompisene. Noen regnet alltid feil og prøvde å snikbytte plass med sidekameraten. Det var ulidelig spennende, men til slutt fant vi ut hvem vi var på lag med. Hvor fornøyde vi ble med gruppen var alltid avhengig av den aktuelle aktiviteten vi skulle igjennom.

Konklusjon: Elling er heller ikke tilfeldig, man kan kjøpe seg både snipp, snapp og snute. Men du er likevel ute.

2021 er det valgår. Politikere står på rekke i avisspaltene. Lar seg avbilde i sympatiske former. Synger i lørdagsunderholdningen, spiser vafler laget med norsk kultur og kortreist melk, skyter ulv, skyter ikke ulv, sanker stemmer med vittig latter, roper om kristendom, norske verdier og ikke minst hvor mye de heier på distriktene. Alle vil allierer seg med noen, og stol-leken er i gang.

Befolkningen prøver å henge med i alle svingene. Det er ikke lett. Avtaler på bakrom, klima meg hit og klima med dit, inkludering av alt og alle, skattelette, fattigdom, kulturpolitikk, eldre-tsunamier og oppvekstsvilkår.

Hvem bør egentlig sitte ved kongens bord når musikken stopper?

De er nervøse. Se hvor flink jeg er - lik og del. De vil jo bli valgt, ikke tildelt en plass i kulda i ullgenser utenfor sperregrenser. De vil inn i varmen. Bli med båten. Ikke rart politikerne arrangerer fesjå og viser seg fram i fete typer. De vil gjøre det lettere for Kari, Ali og Ola å velge dem. Men de roper så høyt at vi velgere lett drukner i lydbølgene og ønsker oss hørselvern.

Turnjentene var supre å komme på gruppe med om vi skulle hoppe bukk, rocke ring eller ta salto på tjukkas. Kanskje er dette ferdigheter som også kan brukes i politikken, i hvert fall å hoppe bukk og ta salto må etterspørres, skal valgløfter holdes da?

Walk in a park, si. Nei. Det er vanskelig. Men velge skal jeg. Selvsagt skal jeg det. Det skal du også. Ta din del av ansvaret. For det holder, som alltid, ikke bare med en like eller to, du må stå for noe også.

Da er det jo bare å legge stemmeseddelen med flest likhetstrekk med mine synspunkt ned i den nydelige stemmeurnen når den tid kommer.

Kommentarer til denne saken