Det har blitt et interessant sjansespill å bestille taxi på Steinkjer for tiden.

Problemene eskalerte da taxisentralen valgte å si opp avtalen sin med et callsenter, ironisk nok plassert i nord, på grunn av «for mye rot». Er det noe jeg unner taxisjåfører så er det at mest mulig av opptjente penger havner i egen lønnsboks, men da må de også sørge for å ikke rote bort kundene sine.

Etter langvarig frustrasjon over taxier som ikke dukker opp til avtalt tid, ringte vi taxisentralen og lurte på hvor taxiene våre blir av. Der fikk vi noen interessante svar som kan ligne på JokerNord-tilstander.

Blant annet fikk vi høre at bestillingene våre «levde sitt eget liv», noe som ble forklart med «at de ikke hadde plass i køen». Det kommer en taxi når en taxi blir ledig, altså når taxien finner det for godt å komme.

Man kan jo lure på om taxisentralen har rotet bort taxiene sine også, for dette var ikke et like stort problem da de fremdeles hadde avtalen med callsenteret. Nå ser bestillingene våre ut til å stikke av hver morgen, men taxisentralen kan ikke svare på nøyaktig hvor de gjemmer seg.

Min mistanke er at taxisjåførene nå kan håndplukke de «beste» bestillingene, hvor vår stadig vekk havner lengre ned på prioriteringslisten. Jeg unner som sagt taxisjåfører større frihet i arbeidshverdagen sin, men dette blir jo håpløst for oss som har behov for å komme oss et sted til rett tid!

Hva med de som skal rekke toget, har time på sykehuset, eller skal komme seg til jobb eller skole?

I en større by med flere konkurrenter ville slike forhold aldri blitt akseptert, men det virker som arbeidstakere, skolebarn og pasienter ikke har annet valg enn å stå i veikanten og speide etter taxien som skulle ha kommet for en time siden, og som kanskje ikke engang kommer.

Det er som mannen i Joker Nord ville sagt: En skikkelig lure-taxi!