Gå til sidens hovedinnhold

En forbedret og ny utgave av: Predikanten Trygve Slagsvold Vedum

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Trygve Slagsvold Vedum er imot det meste som dagens regjering mener er bra for oss i dette landet. Han forkynner på sine møter at det er han som sitter med svarene og løsningene på dagens og fremtidens utfordringer og tilbyr folket nesten en vederlagsfri reise til himmelen.

Og løsningen er ofte: Alt skal være som det er, og helst slik det var før i tiden. Vedums frykt for fremtiden minner oss om hvilke forferdeligheter som kom til å skje med Norge og det norske folk da telegrafstasjonene ble lagt ned, eller at bankene blir nedlagt og posten reduserer sine ruter. Vi sender ikke brev slik vi gjorde før i tiden, og vi trenger heller ikke å gå i banken for å få lån i dag. Vi står heller ikke i kø for å levere lottokupongen lengere. Jeg hører noen argumentere at de gamle ikke greier å følge med i denne utviklingen vi har i dag. Det er en grov undervurdering av de gamles evner til å lære noe nytt.

I så måte lever Vedum opp til sannheten om at det eneste vi lærer av historien er at vi ikke vil lære av den.

Vedum ser nye velgere i å være talsmannen for, de tapte saker og fornekter å godta at verden rundt han beveger og endres hele tiden.

Parallelt med dette har Senterpartiet endret profil, fjernet noe av fjøslukta og iscenesatt seg selv som et parti for alle i distriktene. Dermed kan partiet utnytte velgerpotensialet maksimalt i et land der storparten av velgerne fremdeles bor i små og mellomstore samfunn.

Trygve Slagsvold Vedum påstår at han taler på vegne av oss som bor utenfor Ring 3 i Oslo, og at det er eliten som bestemmer i Oslo. Dette gjør at han slipper å snakke om de virkelige problemene distrikts-Norge står overfor. For da må han også svare på hvordan næringslivet og distriktene skal løse morgendagens utfordringer som kommer. Vedum har fått herje fritt lenge uten at noen har gått han særlig dypt innpå hans argumenter.

Nå er det Senterpartiet som stjeler Arbeiderpartiers gamle oppskrift og taler distriktsfolkets sak til de som går i oljehyre og kjeledress, til fiskebonden og folkene i fiskebåten eller på fabrikken. Folket som stolte på at Arbeiderpartiet forsto dem, så dem og løftet dem.

Trygve Slagsvold Vedum har allerede etablert en beskrivelse av alle problemene også løsninger alle har i distriktene slik som han ser de. I tillegg er Vedum konkret der Støre og Arbeiderpartiet fremstår som generell og uklar med storslagent seminarprat. Som kjent er originalen alltid mere troverdig enn kopien.

Å låne Senterpartiets manuskript har ikke løftet Arbeiderpartiet, tvert imot viser siste måling rundt 20 prosent. Nå kan Senterpartiet gi full gass i distriktene.

Kommentarer til denne saken