Det er kanskje mange jenter og gutter som ikke har det lett for å få venner på ungdomsskolen eller videregående skole, av ulike årsaker. Så derfor kan det være et håp om å få noen å feire russetiden med i en russegruppe.

Min datter er med i en russegruppe, men det virker ikke som om hun er med i den allikevel. Det varsles i en felles gruppe om at de skal møtes til sosialt/fest, og mer hører hun ikke.

Les også

Gi oss en samskipnad for russen

I løpet av kvelden kommer det flere bilder på den felles gruppen om at dem andre er på fest. Det har også blitt avtalt tid og sted, men da kommer ikke de andre og hun er da blitt «lurt». Om det er bevisst er usikkert.

Dette er kjempevondt i mammahjertet.

Russegrupper er ikke som de en gang var. Nå er det slik at de kan velge hvilken som helst farge på russedress og lue, og at russen i russegruppen kommer fra flere forskjellige skoler. Så det å ta det opp med skolen eller rektor der eleven går, blir litt vanskelig.

Jeg la ut et innlegg på Facebook, og omtanken og støtten har vært enorm, og noen tilbakemeldinger har jeg fått. Jeg mener det skal være unødvendig å skrive ett slikt innlegg i disse dager da inkluderende er ett godt opplyst tema.

Vi håper flere står frem, slik at det kommer tydelig frem at dette ikke er greit. Og at det vil ordne seg for alle de som føler seg ensomme i russetiden. Vi lever i håpet enda.

Er det flere ensomme russ i Trondheim, som kunne tenke seg å ha noen å være sammen med, slik at det blir en verdig feiring?

Redaksjonen kjenner innleggsforfatterens identitet, og innlegget er godkjent av innleggsforfatterens datter.

Les også

Uakseptabelt utenforskap