FIFA har forelsket seg i totalitære kjeltringstater. Det var ille nok med Infantino i heftig bromance med Prins Bin Salman og Putin under åpningskampen i Russland forrige gang, men VM i Qatar tar tragedien til nytt bunn-nivå. Dette er korrupsjon – uten blygsel – for åpen scene.

Fotballen er i ferd med å bli tatt over av totalitære stater i Midtøsten og Asia. De eier, eller har økonomisk balletak på de største klubbene i Europa, og FIFA legger i økende grad til rette for å frigjøre seg fra brysomme liberale demokratier.

Systemet med «one nation – one vote», der selv stater som aldri har sett en fotball, har like stor stemmevekt som nasjoner hvor fotball er en del av blodet – er tilrettelagt for å tilfredsstille den gjennomkorrupte ledelsen i FIFA. Og de bruker den aktivt, slik Qatar brukte det aktivt for å kjøpe seg VM.

Salomonøyene, Sao Thome & Principe, Saint Lucia, og Tonga har like stor stemmevekt som Brasil, Italia, Tyskland og England.

Selv om også UEFA har vist seg å være en nokså tvilsom gjeng, bør/må noen nå ta ansvar før VM 2030 havner i Saudi-Arabia som reklameplakat for prins Bin Salmans regime.

UEFA bør ta initiativ overfor det søramerikanske CONMEBOL til et alternativt (uoffisielt) VM, hvor de europeiske landene og de søramerikanske inviterer de beste afrikanske, asiatiske og nordamerikanske landslagene. Sammen med store, seriøse sponsorer kan dette bryte den kjeltringveien Infantino og banden hans har lagt ut på. For dette blir bare verre og verre, og FIFA er blitt en konstruksjon for korrupsjon og sportsvasking av totalitære regimer.

Noen må ta ansvar for å ta fotballen tilbake. Det haster.