Gå til sidens hovedinnhold

Eventyret om Erlend og det slemme covid-monsteret

På hjemmeskolen har ni år gamle Erlend Dalen Nordberg skrevet dette eventyret.

Det var en gang et grønt og ekkelt virus som het Colin Vidvik, men alle kalte det bare covid.

Covid var et lite ekkelt virus med røde prikker. Det gjorde så at vi ble syke, og alle som har vært sammen med en syk matte også være hjemme. Alle synes det var dumt at covid kom, for da kunne vi ikke være sammen med venner.

For å bekjempe covid måtte alle hjelpe til, både barn og voksne. Erlend var en 9 år gammel gutt med krøllete hår som ville gjerne leke med vennene sine igjen. Ordføreren sa at viss Erlend var snill å hjelpe til å bekjempe covid-monsteret skulle han få leke masse med vennene sine igjen.

Både voksne og barn måtte gjøre tre ting for å bekjempe covid-monsteret. Det var det noen smarte forskere som hadde funnet ut.

Det første var at det var viktig å være nøye med å vaske hendene sine for å unngå at det slemme covid-monsteret skulle flytte inn i kroppen vår. Erlend hørte på forskerne og passet på at både han og alle han var sammen med var flinke til å vaske hender. Erlend hadde med seg en spesiell væske i lomma si som han kunne gi alle han møtte. Denne væsken drepte det usynlige monsteret.

Den andre tingen var at vi ikke kunne være så mange sammen eller å gi varme klemmer til hverandre.

Den tredje og siste tingen som ville ta livet av monsteret var å lage en gift som monsteret ikke klarte å vinne over.

Erlend drømte om å bli forsker, og en kald vinternatt hadde Erlend en drøm om hvordan han skulle lage denne dødelige giften mot monsterviruset. Da Erlend våknet neste dag begynte han å lage giften.

Han blandet sammen en gift av sju gamle, krokete kråkeklør, tre rustne spiker, ni rypenebb, 12 slimete skogsbæryoghurtbokser og fem kaffekopper med klisterfjerner han fant i smøreboden til pappa.

Denne blandingen kokte han hele dagen og sent den kalde vinterkvelden var giften ferdig. Giften festet Erlend til et papirfly som kopierte seg selv for hvert sjuende sekund. Slik ble det mange papirfly med gift som kunne fly over hele verden.

Etter tre dager fløy det ene papirflyet inn vinduet til forskerne. På papirflyet stod det: «Her er giften mot covid-monsteret, hilsen Erlend». Forskerne testet giften og så at den fungerte perfekt. Etter tre måneder hadde alle mennesker fått motgiften og covid-monsteret var bekjempet.

Erlend ble den store helten med sin gift-oppskrift. Alle var glade for å være sammen igjen, og Erlend kunne puste lettet ut og leke masse med vennene sine.

Etter den dagen var det aldri noen som så noe mer til covid-monsteret, og alle kunne leve lykkelig i alle sine dager.

Kommentarer til denne saken