Gå til sidens hovedinnhold

Fei for egen dør, Agdestein

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et år før valget vil Elin Agdestein spekulere i hva velgerne kommer til å stemme i september neste år. Hun mener å vite hvilke partier som bli «avhengige» av hvem. Jeg synes slike debatter om spill, posisjoner og taktikk er ganske fåfengt så lenge vi ikke vet valgresultatet og så lenge vi ikke vet hvilken sammensetning Stortinget får.

De siste fire årene viser oss det. Sammensetningen av Stortinget denne perioden har gitt oss hele fire forskjellige utgaver av borgerlige regjeringer med ulike partier. Nå tar den nye Venstre lederen til orde for en mulig femte utgave ved å invitere MDG inn til de borgerlige.

Ingen av oss aner i dag hvilken regjeringskonstellasjon fra høyresiden som er mest aktuell etter valget neste år. Jeg vil heller ikke spekulere i det. Sp vil diskutere saker og politisk retning. Ikke det politiske spillet.

Les også

Ti spørsmål til Senterpartiet og Arnstad

Agdestein lister opp en rekke saker hvor hun mener Sp har utfordringer. For å besvare dette er det nødvendig å se på hva vi som representanter for Nord-Trøndelag faktisk har stemt i Stortinget.

  • Agdestein stemte for å innføre en flypassasjeravgift. Sp stemte imot.
  • Agdestein stemte for økte drivstoffpriser. Sp stemte imot.
  • Agdestein har utallige ganger stemt imot en mer distriktsvennlig rovdyrpolitikk. Sp har stemt for.
  • Sp stemte imot å fjerne pendlerfradraget, Agdestein stemte for.
  • Sp stemte imot å verne 10% skog. Agdestein stemte for.

Jeg tror folk ønsker et klart svar på hva vi har stemt i Stortinget denne perioden og hvilket program vi vil forplikte oss på før valget. Senterpartiet har i likhet med Høyre nettopp ferdigstilt sitt utkast til program. Det er utgangspunkt for viktig debatt. Så er det opp til velgerne å sette sammen Stortinget og dermed indirekte avgjøre hvilke partier som kommer til å samarbeide med hvem.

Kommentarer til denne saken