Gå til sidens hovedinnhold

For kulturlivets del begynte vi å stusse ved «fastmontert»

Fastmonterte stoler var ille nok. Fastmontert kunst, fastmonterte kunstnere og en fastmontert befolkning vil være langt verre på sikt.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Vi lever i en utfordrende tid, det er pandemi og det er «dugnad». Vi gjør alle så godt vi kan, og vi er mange som er takknemlige for bidrag og kompensasjonsordninger fra fellesskapet. For å bidra tilbake til fellesskapet må vi ha en grunnleggende forståelse for situasjonen og tiltakene.

Det har vi «alle» hatt. Lenge. Det er typisk norsk å være lojal. Og det er fint. Men tiltakene må handle om tre ting:

Smittevern.

Smittevern.

Smittevern.

For kulturlivets del begynte vi å stusse ved «fastmontert». Konsert-/kulturhus, kulturinstitusjoner og konsertarrangører har tatt nettopp smittevern på høyeste alvor fra dag én, og gjennomført trygge konserter og forestillinger i snart ett år nå.

Så skulle man etterhvert differensieres ut ifra stolenes fysiske forankring. Ganske ulogisk, og neppe av hensyn til smittevern. Et skrivebordsforslag.

I går håpet og trodde mange at sunn fornuft endelig skulle nå fram.

Men neida. Nå får 100 stykker gjerne komme på kulturaften i Selbu, Berkåk eller Lierne (og det er fint!), men da får 100 færre gå på konsert eller forestilling i Olavshallen. Som om det er en total å fordele.

Det er viktig å opprettholde målet om smittevern og å ha en faglig begrunnelse for tiltakene. Inngrepene som gjøres må ikke ha noen form for ideologi, rettferdighetsprinsipper eller andre politiske vedheng, heller ikke være en konsekvens av smaken på makt.

Fastmonterte stoler var ille nok. Fastmontert kunst, fastmonterte kunstnere og en fastmontert befolkning vil være langt verre på sikt.

Vask hendene og hold avstand. Det handler om smittevern. Ingenting annet.

Kommentarer til denne saken