Gå til sidens hovedinnhold

For meg fremstår dette som hodeløs galematias

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva når de private barnehagene forsvinner?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I min naivitet har jeg tenkt at det samfunnet vi lever i, og som skal ivareta våre minste og mest sårbare, har samvittighet. Derfor har jeg liksom tenkt at dette, dette ordner seg.

Jeg har tatt det som en selvfølge at når dere som bestemmer i landets små og store avkroker, ser at så mye som halvparten av kommunens barn står i fare for å bli uten barnehageplass, så vil dere skjønne alvoret.

Jeg har i tenkt at når dere som har ansvaret for å ivareta barnas oppvekst- og barnehagetilbud skjønner at mange tusen foreldre i kommunen står i fare for å måtte slutte i jobb for å ta vare på barn kommunen ikke synes er viktige nok, så vil dere ta til vettet og fatte nødvendige tiltak.

Naiv har jeg tenkt at kommunene må erkjenne sin egen utilstrekkelighet og innse at dere ikke kan gi alle barna i private barnehager kommunal barnehageplass den dagen de private bukker under for dårlig behandling.

I min naive verden har jeg tenkt at dere bare har prøvd å tyne de private barnehagene for å statuere ett eller annet idiotisk eksempel bare dere selv forstår, men uten tanke for at de faktisk kan gå dukken, og hvilke effekter det har for barn, foreldre og kommune- og samfunnsøkonomi.

Det er en kortsiktighet her som skremmer meg. Bestemmer virkelig dere, som tar disse idiotiske og kortsiktige beslutningene over skole, skatter og eldreomsorg også? Jeg skjønner ikke hvor denne særs kortsiktige tankegangen kommer fra og hva den bunner i.

Hva er det dere egentlig ønsker å oppnå? Og hvilken plan har dere egentlig? Ønsker dere å få masse barn uten barnehageplasser, syke og utbrente voksne som må slutte i fra jobb for å underholde barn (som hadde barnehageplass med trygge voksne og gode venner), tapte skatteinntekter og økt sykefravær? Uansett hva kommunen egentlig ønsker, så er dere godt på veg mot å fullføre mine profetier.

Og resultatet? Har dere tenkt på hva dere gjør med tryggheten til deres egne innbyggere? Trua vår på at dere er i stand til å ivareta vår sikkerhet, barnas oppvekst og de voksnes fysiske og psykiske helse? Har dere tenkt på hvilke ringvirkninger dere skaper og hvordan dere skal fikse dette i ettertid? Eller er det viktigste målet å bli kvitt de forbanna velferdsprofitørene som har gravd dypt i sine private lommer for å skape et tilbud kommunen aldri ville klart å lage selv?

For meg fremstår dette som hodeløs galematias som jeg tar som en selvfølge at Steinkjer kommune klarer å rydde opp i. Det skal bo folk i husa, det skal gå unger i skogen - og det sørger faktisk de private barnehagene Kringla Friluftsbarnehage og Granstubben Barnehage for.

Kommentarer til denne saken