Gå til sidens hovedinnhold

Forklarende Facebook-feide om «fritt skolevalg»

Geir Røsvoll fra Utdanningsforbundet skrev kronikk på Trønderdebatt, og delte på Facebook. Da meldte ingen ringere enn kunnskapsministeren selv, Guri Melby, seg på. Og en forfatter, en bystyrerepresentant…og en fylkesordfører (gjett hvem). Les hele tråden her.

Noen ganger kan en Facebook-tråd gi langt bedre debatt enn all verdens kronikker og Dagsnytt Atten-innslag.

Som for eksempel denne uka. For mandag hadde Geir Røsvoll fra Utdanningsforbundet kronikken «Frihet til å velge for noen få betyr ufrihet for mange» her på Trønderdebatt, om den høyaktuelle striden rundt fritt skolevalg - eller karakterbasert opptak, avhengig av hva du foretrekker. Tirsdag morgen delte han kronikken på Facebook, og la til følgende forklarende tekst:

Tråden fikk raskt storfint besøk. For i en fin og effektiv demonstrasjon av at kunnskapsminister (og lærer) Guri Melby fortsatt følger med på utdanningsdebatten i hjemfylket, dukket hun sannelig opp i egen person på tråden samme dag.

Og hun fikk raskt følge av lærer og forfatter av boka «Bak fasaden i Osloskolen», Simon Malkenes:

Det kan legges til at det siste spørsmålet fra Ottar Michelsen - SV-politiker i Trondheim - fortsatt står ubesvart. Røsvoll hadde imidlertid mer på hjertet, og fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) er sjelden vanskelig å be når også han inviteres med på Facebook-utvekslinger:

Denne Facebook-utvekslingen er gjengitt med deltakernes tillatelse. -red.

Les kronikken om inntakssystem i videregående opplæring som startet Facebook-ballet:

Les også

Frihet til å velge for noen få betyr ufrihet for mange

Kommentarer til denne saken