Gå til sidens hovedinnhold

Hadde pappa rett?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Torbjørn, min pappa, sa til meg da jeg var guttunge at «De som bor på Bruborg er mindre verdt enn oss som bor på Nesset».

Klart det, tenkte jeg, det var jo sånn det var.

Nå er jeg 51 og bor selv på Bruborg. Det er fortsatt sånn at bønder bor på Nesset og byfolk bor på «rettsia»... men, er det fortsatt sånn at de som bor på Bruborg er mindre verdt enn de som bor på Nesset?

Svaret er nok ja, hvis man skal se på hvordan Trøndelag fylke og Levanger kommune har valgt å trafikksikre de som bor i Levanger.

Mens Staupslia fra Sundbrua og opp til Gjemblekorsen(FV6866) stort sett er velsignet med 40 sone, gang og sykkelsti på begge sider av vegen og sju opphøyde gangfelt, er Jamtvegen fra Jernbanegata og opp til Ulve østre(FV6876) bevilget en fotgjengerovergang. ÈN!!

Det betyr at alle skolebarna som bor på sørsida av Jamtvegen må gå til gangfeltet der Alosavegen møter Jamtvegen, for å krysse der. Tror dere at de gjør det? Svaret her er nei...

De krysser fra Markveien, Elvestien, Ringvegen, PW Nilens, Sørvegen, oppe ved Ole Vigs vei og der de ellers måtte finne en mulighet. De kommer i alle størrelser fra de i 1 til 10 klasse. Ikke det at jeg anbefaler dem å gå over på det ene fotgjengerfeltet ved krysset Alosavegen/Jamtvegen, for der er det livsfarlig. Etter at fylkesvegen ble forkjørsveg har farten økt betraktelig. Nå er det ikke sånn at jeg har målt før og etter, men vi kjenner det, og vi ser det, vi som bor langs Jamtvegen. Det er alt for mange som kjører over 50 og «strekker» fjærene over vår ene, dyrebare, fartsdump.

Fra vårt kjøkkenvindu har vi utsikt rett mot fotgjengerfeltet med denne ene fartsdumpa. Bilister og ikke minst de på lett MC er prisgitt at 6-åringen som kommer ned Alosavegen stanser før fotgjengerfeltet. For her går det fort. Farlig fort. Fartsgrensen er 40 km/t.

Dessverre kan det se ut til at de voksne som kjører her, og de ansvarlige i fylke og kommune, også tenker at de som bor på Bruborg er mindre verdt enn de som bor på Nesset....

Så kanskje hadde pappa rett?

De som kjente pappa skjønner selvfølgelig at han ikke mente dette.

Men, hvorfor er det slik? Hvorfor er det så stor forskjell mellom disse to veiene inn til Levanger sentrum?

Jeg utfordrer de som er ansvarlige her til å svare. Og siden dette er midt i Levanger holder det ikke for meg at kommunen unnskylder seg med at dette er fylkesveg. Vi er deres innbyggere. Og du som kjører her, vær så snill og senk farten. Kanskje går det bra med alle våre små, kanskje ikke....

Kommentarer til denne saken