Sammen med Lars Øy har Johan Giertsen lagd nettstedet pollofpolls.no, som samler alle meningsmålinger i Norge og lager et helhetsbilde fra måned til måned.

Denne uka er han gjest i podkasten Saklista, og sammen med Sivert Rossing, Snorre Valen og Randi Ness diskuterer han kvaliteten på målinger, og bruken av dem. Selv Giertsen mener det blir for mye fokus på målingene.

– Mitt inntrykk er at innspurten av stortingsvalgkampen har blitt mer og mer preget av meningsmålingsdekning. Partiene som har momentum får veldig positiv omtale, og politikerne får ofte spørsmål «hvorfor går du tilbake?» eller «hvorfor går du fram?». Sakene kommer litt i bakgrunnen, mener Giertsen.

– Jeg frykter det blir enda verre i år, fordi vi har mindre å skrive om, legger Valen til.

I episoden diskuteres også status i Arbeiderpartiet, partiet som lenge har slitt på målingene, men som ved inngangen til helgas landsmøte opplever en liten oppgang, om ikke i Trøndelag så iallfall nasjonalt.

– Jeg har vært litt overrasket over at Ap ikke har styrket seg mer av koronakrisa, sier Valen.

– Men det kan være en fordel for Støre om bildet han prøver å tegne, at koronaen har økt forskjellene, blir et angrepspunkt for ham, sier Rossing.