Gå til sidens hovedinnhold

Han er enda bedre enn forrige gang

Åge Hareide er hjertelig velkommen til bords. Men han kommer ikke til dekket bord.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Han overtar et lag i fremgang, der det offensive spillet er blitt gradvis bedre de siste ukene, selv om det har gått i rykk og napp, nå sist i napp. Kjenner jeg ham rett har han irritert seg over svakhetene i forsvarsspillet, og det er ingen ting feil med det, bare han ikke glemmer at Rosenborg er et lag som alltid prioriterer angrepsspillet, og gjør det som er nødvendig i forsvar.

Bare tre trenere i RBK-historien har prioritert forsvar foran angrep: George Curtis, Erik Hamren – og Åge Hareide. Jeg foreslår at han begynner arbeidet med å erkjenne at i Rosenborg er angrep viktigere enn forsvar, alltid.

Så tror jeg han spør seg selv og etter hvert apparatet rundt seg hvorfor det er så mange skader i laget. Det kan skyldes tilfeldigheter, men det er et faktum at Rosenborgs medisinske apparat i sin storhetstid sørget for at det nesten ikke var skader. Er det kan hende noe å lære av fortida også på det området?

Når han har hengt av seg frakken, og har satt seg ned, begynner han vel å se på spillerstallen (Det har han naturligvis gjort helt siden i fjor høst). Det som helt sikkert undrer ham er hvorfor det har hopet seg slik opp med indreløpere:

  • Anders Konradsen, som var så god innimellom i fjor at vi nesten ikke har sett maken.
  • Kristoffer Zachariassen, som har vært delvis en åpenbaring som indreløper hittil i år.
  • Per Ciljan Skjelbred, som var tenkt å bli den aller beste av dem alle, og som ble og er god.
  • Gjermund Åsen, en flittig maur på høyt nivå.
  • Edvard Tagseth, som kan bli god både som det ene og som det andre, men som foreløpig er på opplæring i fremoverfotball.

Til sammen er dette en midtbane i ubalanse, fordi det naturlig dreiepunktet mangler. Verdens beste i den rollen i Rosenborg spiller i Kina. Ole Kristian Selnæs ville kunne betydd enormt mye for RBK nå, akkurat som den gangen han slo gjennom under Kåre Ingebrigtsen.

Så mangler klubben naturligvis en venstreback, etter at både førstevalget og reserven er solgt unna. Det må det antagelig gjøres noe med.

Dernest tror jeg Åge spør seg selv om klubben har en god nok midtspiss. Jeg tipper at han eventuelt spør fordi han er i tvil, i likhet med de fleste andre.

Når sesongen er over er det tid for også å spørre seg selv og Tore Reginiussen om hvor lenge klubben har en leder i backrekka.

Mens han holder på med disse tingene, må han ta den lederrollen i klubben som mange med vekslende hell har forsøkt å fylle siden…ja, siden han selv forsvant forrige gang. Nå er han enda bedre rustet til det. Han må bare huske at han skal fylle den på en slik måte at det ikke blir et stort hull når han en gang forsvinner.

Jeg venter at Åge reetablerer Rosenborg-kulturen, først og fremst hva angår humor, selvironi, trygghet og åpenhet. Det er han mann til.

Åge er i det hele tatt en god mann for Rosenborg nå. Antagelig enda bedre enn forrige gang han kom.

Kommentarer til denne saken