Det blåser for tida full storm rundt Helseplattformen, hvor det stort sett er helsearbeidere som sørger for vindstyrken. Og dessverre godt støtta av media, som stort sett har inntatt rolla som mikronfonstativ. Jeg savner at media setter seg bedre inn i problematikken, og da med utgangspunkt i pasientene, som Helseplattformen til syvende og sist og først og fremst skal tjene.

Som pasient over tid, må jeg si at jeg begynner å bli drittlei all den sutringa fra ulike aktører i helsevesenet, fordi de må ta i et tak for å få et godt og nyttig nybrottsarbeid på plass. Man opplever altså for eksempel at det sitter sure og gretne leger på tv i beste sendetid og sutrer over at de blir utfordra av Helseplattformen. Hva med å brette opp ermene, tenke positivt og si «ja, dette skal vi få til». Selv om det skaper noen problemer i starten, og at det vil ta litt tid.

Tenk om vi kunne få høre noe positivt for engangs skyld. Pasienter trenger det! Som sagt skal jo dette komme pasientene til gode. Helseplattformen er ikke til for ulike aktører i helsevesenets ve og vel.

Så ei oppfordring til de som etter hvert planlegger å ta Helseplattformen i bruk. Ikke hør på sutringa, tenk positivt, brett opp ermene, ta spenntak og si «dette får vi til». For pasientene.

Les også

Når ledelsen beslutter å starte opp, er det også ledelsen som må ta ansvaret

Les også

Jeg har følt meg ganske så mislykket de siste ukene