Gå til sidens hovedinnhold

Herregud - vaffelkakesteking nå igjen!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sommeren og vinter er tiden på året hvor vi nordmenn snakker enormt mye om været. Det gir deg inntrykket av at vi bør gå inn i en større depresjon om været blir dårlig, eller at snøen ikke kommer.

Vintersesongen er startet der det er kunstsnø eller lagret gammel snø fra 2019 - nå er ski-sirkuset i gang.

Jeg skjønner at skirenn er dødsalvorlig, det å unne en annen nasjon medaljer er uaktuelt. Sportsjournalistene og media bruker dramatiske uttrykk både før, under og etter skirenn som heller passet bedre å bruke når man snakker om lidelser folk har under korona epidemien.

Ja, noe må vi da være bra på vi også. Fotball for eksempel ligger ikke for oss noe som hele verden er opptatt av, dette ble vi minnet på nok av i de siste dagene. Vi får drive på med en utdøende idrett og tru at å bli verdensmester på ski kan sammenlignes når Fritiof Nansen krysset Grønland på treski. Så er det er typisk norsk å være god, også typisk norsk å være vilt optimistisk, sjukt selvgod og helt vanvittig god til å selge skinnet før bjørnen er skutt.

Vi må nå ha en egen statsbudsjettspost på smøreteknikk, servicebiler, trenere, leger, psykologer og støtteapparat for at noen nordmenn kan drive på med en idrett som andre land ikke lengere har interesse for. Frivillige vaffelkakestekere og loddselgere greier ikke å finansiere dette pengesluket lengere. Ledelsen i Norges skiforbund kan nå lure på hvorfor de aldri får Nobelprisen i økonomi for sitt pengebruk - dersom de lytter til nettopp vaffelkakestekere og loddselgere da.

Kommentarer til denne saken