Gå til sidens hovedinnhold

Hjelp mot ensomhet

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det viktigste for et menneske er et annet menneske. Det har vi fått kjenne på dette året, der vi har måttet være mye mer hjemme enn før. Mange er ensomme, særlig eldre. Heldigvis er det mange frivillige som gjør en stor innsats for andre. Mange har stilt opp med hjelp til ærend. Steinkjer unge kvinners sanitetsforening har startet «Kløvertur» der man kan gå på tur sammen.

Steinkjer Sanitetsforening har fått 250.000 kr fra regjeringen til dagaktivitetstilbud for eldre på Aktivitetssenteret, og til å hente og bringe folk som bor hjemme til aktivitet. Det betyr veldig mye. Vi er imponert innsatsen til de frivillige.

3. desember er Frivillighetens dag - tusen takk til alle som bidrar!

I statsbudsjettet har Høyre, V, KrF og Frp satt av mye penger til tiltak for ensomme eldre. Det bevilges 40 millioner kroner til frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre og 75 millioner til aktivitetstilbud til beboere på sykehjem og omsorgsboliger. Det er satt av 20 millioner til teknologi mot ensomhet. Dette kan for eksempel være skjermer som hjelper eldre med videosamtaler og bildedeling med barnebarn og familie.

Slik kan de følge med på hva som skjer i familien, selv om de ikke kan ha eller reise på besøk. Det settes av 75 millioner til aktivitetstiltak for å motvirke ensomhet og 55 millioner til besøksverter på sykehjem. Besøksverter kan legge til rette for at man kan besøke familiemedlemmer som bor på sykehjem på en trygg måte som ivaretar smittevernet.

Nå oppfordrer vi kommuner og frivillige organisasjoner å planlegge tiltak og søke på midlene slik at de kommer våre eldre til gode.

Kommentarer til denne saken