Gå til sidens hovedinnhold

Høyre vil redde Matfestivalen og Bryggerifestivalen

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det har nettopp blitt kjent at Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen i Trondheim står i fare for å forsvinne. Høyre få fylkeskommunen som største eier på banen for å redde festivalene.

Viruspandemien og smitteverntiltakene som er innført har rammet mange aktører hardt. Disse to festivalene er ikke bare viktig for Trondheim, som får mange besøkende til arrangementene i august, men for hele Trøndelag. Festivalene samler utstillere fra hele fylket, produsenter av lokal mat og drikke. Dette er deres viktigste utstillingsvindu.

Allerede tirsdag 8.september tar vi opp saken i Fylkesutvalget. Fylket er den største eieren i Oi! Trøndersk mat og drikke, og har derfor et hovedansvar for å finne en løsning som sikrer eksistensen til de to populære festivalene.

Trøndersk Matfestival er svært viktig for matsatsingen i regionen både når det gjelder synliggjøring, merkevarebygging, identitet og stolthet knyttet til matregionen Trøndelag. En festival som samler mange mennesker har også store ringvirkninger for øvrig næringsliv. Festivalen er også et viktig bidrag når det gjelder rekruttering til restaurant- og matfagene, og fungerer som et lokomotiv for mindre lokale matfestivaler.

Trøndelag fylkeskommune er største eier i OI! Trøndersk mat og drikke og må ta et særlig ansvar for selskapet slik at vi kan fortsette det gode og viktige arbeidet som gjøres. Trøndelag fylkeskommune har i både strategi og handlingsprogram for innovasjon og verdiskapning pekt på både bioøkonomi og opplevelsesnæringer som to viktige satsingsområder. På tirsdag ber derfor Høyre fylkesrådmannen redegjøre for hvordan Trøndelag fylkeskommune kan bidra økonomisk til å sikre videre drift og fremtidige festivaler.

Videre ber vi fylkesrådmannen ta et initiativ opp mot sentrale myndigheter for å tydeliggjøre den utfordringen det er at matfestivaler (og lignende arrangement) så langt ser ut for å havne «mellom to stoler» når det gjelder økonomiske støtteordninger.

Les også

Kroken på døra for Trøndersk Matfestival?

Les også

– Det er helt utenkelig at vi i Midt-Norge ikke skal kunne ha vår egen Matfestival!

Kommentarer til denne saken