Gå til sidens hovedinnhold

Hva er en tariffavtale, og hvorfor vil vi ha det?

Vi stadig eksempler på bedrifter som bidrar aktivt til fagforeningsknusing og som truer seriøsiteten i det norske arbeidslivet.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fagbevegelsen har oppigjennom årene kjempet fram tariffavtaler og videreført det organiserte arbeidsliv. Under lønnsoppgjør og særlig i juletiden er det mye snakk om tariffavtaler, organisert arbeidsliv og ordna forhold, men hva betyr det egentlig?

En tariffavtale er en avtale mellom arbeidsgiversiden og arbeidstakersiden, og tariffavtalen regulerer blant annet arbeidstakernes arbeids- og lønnsvilkår. Disse vilkårene er bedre en de som er fastsatt i arbeidsmiljøloven. Tariffavtaler garantere altså høyere lønn, mer ferie og feriepenger og ofte mer fleksible arbeidstider for de ansatte. Spesielt ungdommen profiterer av dette som ny i arbeidslivet, for eksempel i en deltidsjobb i butikk eller på en restaurant.

Ofte hører vi unge som forteller at bedriften de jobber i «gir lønn etter tariff». Altså at de får samme lønn som i tariffavtalen til tarifferte bedrifter. Det er selvfølgelig positivt at arbeidstakere får lønn på lik linje med andre i samme yrkesgruppe, men det er likevel viktig å være klar over at å følge tariff ikke er det samme som å ha signert en tariffavtale. For selv om bedriften følger tariff, er de ikke bundet av vilkårene i tariffavtalen.

Avtalen omhandler også så mye mer enn bare lønna di, men også andre faktorer som fører til en trygg og god arbeidsplass både i arbeidslivet. Tariffavtalene gir deg også fem uker ferie og en høyere feriepengesats. I tillegg kan tariffavtalene gi de ansatte får dekket for eksempel busskort som et incentiv for å velge kollektivt fremfor å kjøre egen bil til jobb og dermed bidra til et mer klimavennlig arbeidsliv.

Bedrifter med tariffavtale påvirker ikke bare hverdagen til de ansatte i bedriftene. De bidrar også til et arbeidsliv med ordnede forhold, et arbeidsliv hvor arbeidstaker- og arbeidsgiversiden samarbeider godt og har stor tillit til hverandre. Et organisert arbeidsliv, med tariffavtalene, er en av grunnpilarene i den norske velferdsmodellen. Det blir dermed soleklart at det er bedriftene med tariffavtaler vi må velge å legge igjen pengene våre i.

Du har som forbruker en enorm makt til å påvirke arbeidslivet og det er både solidarisk og av din egen interesse å bidra til et mer seriøst arbeidsliv. Mange bransjer som helsebransjen og håndverk mangler fagfolk. Spesielt i koronakrisen blir det klar at det er en mangel på helsefagarbeider og viser bare hvor viktig yrkesfagarbeider er. Klapping hjelper ikke å gjøre disse yrker mer attraktivt og tiltrekker flere elever. Det er gode tariffavtaler med god lønn, gode arbeidsforhold og god fagutdanning som hjelper med det.

Om prisen later til å være for god til å være sant, er det gjerne en grunn til det. Vi stadig eksempler på bedrifter som bidrar aktivt til fagforeningsknusing og som truer seriøsiteten i det norske arbeidslivet. Hos selskaper som blant annet Wizz Air, som gir sine ansatte lave lønninger, og hvordan de jobber mot fagforeningsarbeid og hindrer muligheten til å organisere seg. Alt for å sikre billigst mulige flybilletter. I 2020 skulle man tro at alle selskaper, bedrifter og daglig ledere ikke undergraver den norske modellen og det norske arbeidsliv.

Dette er bare noen få av grunnene til at LO Trøndelags ungdomsutvalg oppfordrer deg til å vise solidaritet, å organisere deg, og å ta bruk bedrifter med tariffavtale! Enten det er under julehandelen, hos frisøren, eller til pizza-og håndballkvelden sammen med familien.

Lurer du på hvor du skal legge igjen pengene dine i år finner du enkelt lister på LOs forbunds nettsider. Ta dem flittig i bruk!

Kommentarer til denne saken