Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er lengst unna lønnstoppen i Trøndelag?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

8. desember ble det nok en gang klart at laksearving Witzøe tjener best i Trøndelag. Intektsulikheter i samfunnet fortjener fokus, og la oss derfor benytte sjansen til å også huske de i den andre enden av skalaen, lavtlønnede i ufaglærte jobber. At avisene ikke lager en oversikt som sier «Sjekk hvem som er Trøndelags dårligst lønnede!» er forståelig nok, men la oss likevel benytte sjansen til å ta et nært blikk på en av de verste bransjene hva gjelder lønn og arbeidsvilkår.

De ringer en gang iblant og spør som oftest om hva du ville stemt ved neste valg eller om du er fornøyd med strømleverandøren din. Hvem er disse hyggelige stemmene som ringer midt i middagen? Flere av de største markedsanalysebyråene har kontorer i Trondheim, men du ser ingen ansatte derifra på lønnstoppen i byen.

Jobben som intervjuer havner både i 2017, 2018 og 2019 blant de ti dårligst lønnede yrkene i en kartlegging av over 300 yrker utført av SSB. En bekjent i bransjen fortalte nylig at lønna hos et av de store anerkjente byråene her i Trondheim nå er 95 kroner timen. Du får bonus dersom du får mange intervjuer, og de «beste» kan på en god dag tjene over 110 kroner timen. Denne lønna er skammelig, selv tatt i betraktning at ufaglærte jobber ikke gir den feteste lønnsslippen.

Hvor mange minutter du sitter i telefonen overvåkes konstant, og er ikke rundt 90 prosent av tiden din brukt i telefonen, må du inn til samtale med sjefen. Selskapet har også en ansatt hvis oppgave er å lytte til telefonintervjuernes samtaler for å sørge for at de alltid forsøker på mersalg. Denne overvåkningen vitner om en komplett mangel på tillit til at de ansatte gjør jobben sin.

Telefonintervjuere er med få unntak skoleelever, studenter og innvandrere. Disse gruppene har noen fellestrekk: De er i svært liten grad fagorganiserte og gjerne lite kjent med normer og rettigheter i arbeidslivet. Alle jeg kjenner fra bransjen i Trondheim har jobbet der mindre enn to år, altfor ofte grunnet psykisk belastning og utmattelse av jobbens intensitet. Med så korte ansettelsesforhold og liten grad av organisering er sjansen for bedring av arbeidsvilkår og lønn tilnærmet ikke-eksisterende.

Målet med dette innlegget er først og fremst å spre ordet om denne bransjen og oppfordre både ansatte og fagforeninger i Trondheim til å gjøre det de kan for å bedre vilkårene. Kanskje også bedrifter, aviser og politiske partier som benytter seg av markedsanalysebyråer kan stille krav?

Kommentarer til denne saken