Gå til sidens hovedinnhold

Hvordan i huleste skal vi greie dette?

Haltende politisk debatt i Levanger.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Fredag var det politisk debatt som del av marknaden, med deltaking av ti partier, i Levanger. Levanger Ap var anmodet om å organisere arrangementet.

Deltakerne hadde på forhånd fått beskjed om hvilke seks tema som skulle debatteres. For undertegnede var det merkelig at ikke det mest påtrengende, eksistensielle problem i dag ikke skulle berøres. Skal vi foran enda et Stortingsvalg la være å utfordre kandidatene på hvordan landet må forholde seg til klima- og miljøproblemene?

Fra 1990 til i dag har Norge redusert sine klimagassutslipp med 3 prosent. Nå har vi vedtatt å følge opp EUs vedtak om å redusere utslippene med 50 prosent innen 2030! Hvordan i huleste skal vi greie dette? Er det best fortsatt ikke å snakke med Stortingskandidatene om det? Slik har det vært ved de foregående valg, så det er kanskje best å vente til valget i 2025?

To av paneldeltakerne i fredagens arrangement, Kjartan Gjelvold fra MDG og SVs Victoria Skjønhaug forsøkte å trekke miljøproblemene inn i debatten, men forgjeves.

Naturvernforbundet og Besteforeldrenes klimaaksjon har begge analysert partiprogrammene. Ut fra dette ser det ut til at velgerne bør benytte listene til SV, Rødt, MDG, eller kanskje Venstre.

Kommentarer til denne saken