I motsetning til mange andre så vil jeg ikke skylde på trenerne. Nei, det er de på grasmatta som må gå litt i seg selv og se om de kan bidra med å snu dette slik vi alle ønsker.

Hva var det som kjennetegnet RBK da alt gikk på skinner? Jo, sentrale spillere tok ansvar og tok styringen på grasmatta. Uansett om RBK spilte hjemme eller borte skulle RBK styre spillet og skape sjanser. For å skape sjanser må man komme i overtall og da spesielt på midtbanen. Alle husker Brandhaug, Skammelsrud, Strand og Berg-guttene. Alle disse evnet å dra seg forbi motspillerne og dermed komme i overtall.

RBK har spillere som kan klare dette og da tenker jeg på Åsen, Konradsen og Zakariassen, men de må slå seg løs. Jeg tror dette med stadig mas om spillesystem hindrer spillerne i å tenke selv. Dette fører til at spillerne blir utrygge og gjør det som alltid er safe, dvs. slår ballen tilbake eller på tvers. Spillerne må heller prøve å dra av en motspiller og skape overtall enn til stadighet slå safe pasninger.

Kanskje Henriksen bare skal si: «Gå ut og slå dere løs og ikke tenk så mye på system». Jeg håper og tror Skjelbred er den som kan løse dette litt opp. I tillegg må RBK med sine klassespillere tørre å stå høyere på banen. Dette vil bidra til en bedre styring av spillet samt at avstandene mellom lagdelene/spillerne blir mindre.

Dette er skrevet av en person som har sett mye fotball, spilt på et lavt nivå, men som til stadighet spekulerer på hvorfor RBK ikke får spillet til å gli. Selvsagt er det lett å sitte på sidelinja og kritisere og ha sterke meninger om hva som er galt. Jeg tror heller ikke Henriksen orker å lese dette, men det er helt greit for min del.

Til slutt: Jeg ønsker RBK lykke til og håper det snur snart!