Gå til sidens hovedinnhold

Ikke ødelegg for trøndersk eksport til Europa!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I 2020 eksporterte bedrifter i Trøndelag for hele 18,1 milliarder kroner til EU-land (uten Storbritannia).

Sp, SV og Rødt er imot EØS-avtalen og gjør det godt på meningsmålingene. Det gjør at det er en reell trussel at det kan skje en utmelding av EØS-avtalen eller reservasjoner av lovverk som tilsidesetter store deler av avtalen. Det vil være katastrofe for næringslivet i Trøndelag og for tusenvis arbeidsplasser i fylket vårt.

SalMar på Frøya som selger laks og Flokk på Røros som selger HÅG-stoler er helt avhengige av fri markedstilgang i Europa for å være konkurransedyktige. EØS-avtalen er det aller viktigste for å sikre fortsatt positiv utvikling for dem og ta vare på de ansatte de har.

Det mest sannsynlige regjeringsalternativet på rødgrønn side er Ap, Sp og SV. To av tre partier i denne gjengen vil melde oss ut av EØS. Når vi ser det kaoset Brexit har ført til så spør jeg meg selv hvorfor spesielt Senterpartiet er villig til å ofre så mange distriktsarbeidsplasser for symbolsk motstand mot europeisk samarbeid.

Så lenge Norge ikke er medlem av EU er EØS-avtalen avgjørende for norsk næringsliv, og Venstre vil jobbe for å opprettholde og sikre norske bedrifter tilgang til dette viktige markedet.

Vi i Venstre heier på de små og store jobbskaperne, fordi verdier tross alt må skapes før de kan deles. Det de trenger nå er støtte til å skape nye arbeidsplasser, ikke økte skatter og tvil om de i fremtiden har muligheten til å eksportere varer til det europeiske markedet.

Kommentarer til denne saken