«Noen kommer til å late som det handler om hudfarge».

Nei, Espen Teigen (FrP), det handler om mennesker, mennesker på flukt, mennesker i nød.

Krig er skremmende, farlig, unødvendig og rammer alltid sivile, uansett hvor krigen kjempes. Prinsipielt er jeg motstander av Nato og krig, men jeg reagerer mest av alt som antirasist på det Espen Teigen i Frp påstår.

Les også

Noen kommer til å late som det handler om hudfarge. Ikke la dem posere med det svulstige selvbildet sitt.

Det er ekstremt problematisk at FrP ser på krig i andre deler av verden med et avslappet blikk, og år etter år har vært et flyktningefiendtlig parti. I debattinnlegget påstår Teigen at det «er helt opplagt for alle og enhver at man stiller opp mer for egen familie. Deretter for naboene. Så for vårt eget lokalsamfunn og våre landsmenn. Deretter hjelper vi våre naboland». Men det er det ikke ... Hellas er også vårt naboland, men de bærer byrden av flyktninger fra Syria og andre land alene, skal vi ikke hjelpe Hellas da?

Det er skremmende om vi skulle oppleve konflikt her i Norge, ja det er jeg helt enig i. Det gjør det ikke mindre skummelt for de som opplevde konflikt i Syria og måtte flykte landet sitt.

Å forsvare rasistisk og problematisk forskjellsbehandling av flyktninger og krig er flaut. Ved å henge ut de som påpeker problematikken og si at vi er «en klasse med folk som er så fjernet fra egen virkelighet, at de intellektualiserer seg helt bort» er ignorant.

Krig er dritt, nå skjer det i Europa, og vi kan ikke og vil ikke se vekk. Hvorfor ikke? Å være nabolandet til krig er utrygt, vi ser at folk er nødt til flykte, og at flyktningene ligner mer på «oss». Dette har selvfølgelig noe med hudfarge å gjøre. Dersom hudfarge ikke hadde noe å si, så hadde alle flyktningene som har vært bosatt flere år i Moria leiren allerede fått permanent oppholdstillatelse i Norge og andre europeiske land.

Samme kulturkrets er ordbruken Teigen har valgt for å forsvare konkret rasistisk oppførsel, men jeg lurer på hva er det FrP legger inn i det? Er det religion de tenker på, fordi der er det store forskjeller mellom Russland, Ukraina og Norge. Er det musikk, film eller populærkultur? Er det språket? Maten? Politisk enighet?

Det skal ikke bety noe om man har samme kulturkrets, eller ikke.

Solidaritet og asyl skal gjelde alle. Dette inkluderer de som nå flykter Ukraina, men også de som lever under forferdelige forhold i Moria leiren, og alle andre som må på flukt.

Debattinnlegget til Espen Teigen var et meget dårlig forsøk på å unnskylde norsk hverdagsrasisme, og FrP sin konsekvent flyktningfiendtlige politikk.