Gå til sidens hovedinnhold

Jeg forsvarer retten til å tro, retten til ateisme, retten til tvil og retten til ikke å bry seg

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det som skjedde i i Paris og Nice, Frankrike, er kriminelle, avskyelig og barbarisk terrorhandling etter alle mål, og det er ikke berettiget, uansett det var som skyldsatts på en krenkelse mot Gud selv, ikke bare en religion eller en profet.

Det er hundrevis av måter å svare på av hva krenkelse mot en religion eller profet blir utsatt for.

Ordet kan bekjempes med ordet, og mening med mening, og argumentet kan besvares med et motargument, tegning med motregning og erklæring av en mot uttalelse .. ikke ved slakting og halshogging. I det er en større og mer alvorlig lovbrudd som bare fører til flere tap, skuffelser og ulykker for muslimer i Frankrike, Europa og verden.

Akkurat som jeg alltid har fordømt alle drapene som fant sted rundt om i verden, fordømmer jeg på det sterkeste de terrorforbrytelser som franske borgere ble utsatt for.

Jeg fordømmer bruk av religion i politiske kamper.

Jeg fordømmer blodsutgytelsen. Jeg fordømmer oppfordring mot ytringsfrihet. Jeg fordømmer hatefulle ytringer og oppfordring fra ethvert parti.

Jeg forsvarer menneskeliv. Jeg forsvarer retten til å tro og retten til ikke å tro.

Jeg forsvarer retten til å tro, retten til ateisme, retten til tvil og retten til ikke å bry seg.

Jeg forsvarer retten til å kritisere. Jeg forsvarer de universelle verdiene til den franske revolusjonen, av frihet, likhet og brorskap, som alltid har vært et fyrtårn for menneskehetens frigjøring.

Jeg forsvarer demokratiet og sekularismen som gjør at folk kan være hva de vil mens de ikke overvelder mennesket.

Jeg ber om dannelsen av den bredeste humanitære fronten for å forsvare alle menneskers liv, og de felles menneskelige verdiene for oss alle.

Kommentarer til denne saken