Gå til sidens hovedinnhold

Jeg har snudd totalt. Steinkjer bosenter er ikke egna til formålet

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Som pårørende ble jeg forundret over at politikerne i Steinkjer i det hele tatt ønsket å legge ned Steinkjer bosenter og midlertidig flytte til ledige lokaler på Egge. Vi hadde kjempa sammen med vår mor for å endelig få en fast plass etter utallige og uverdige flyttinger rundt i kommunen. Dette gjorde både bruker og pårørende utrolig slitne.

Så etter mye mas og mailer til tildelingskontoret fikk hun endelig en fast plass på Steinkjer bosenter og trives nå helt utmerket. Meget flinke ansatte, god mat og godt stell. Det eneste har vært at det har vært litt kaldt inne på leiligheta. For et eldre menneske kan det vel føles litt kaldt når du ikke har mulighet til å bevege deg rundt. Tiltaket ble å sette på mer varme, for som hun sier: «æ betale no sjøl».

Da kommunedirektøren la fram sitt forslag til budsjett kjente jeg det kokte: flytting enda en gang på kort tid. Dette kom da til å bli flytting nummer 6 på ett år. Så kom det endelig fram at det politiske flertallet i kommunen hadde funnet penger til å bevare bosentret. «Ååå, da slipper vi enda en flytting, og kan puste lettere igjen.»

Men så begynte vi å tenke: Hmmm, hva var det egentlig kommunedirektøren hadde sagt under framlegget av budsjettforslaget? Jo, hun påpekte at det ligger ved en ROS-analyse, altså en sikkerhetsanalyse fra ansatte på Steinkjer bosenter, som hun oppfordret sterkt politikerne til å lese før de foreslo eller gjorde budsjettvedtak. Etter hvert kommer det fram at denne analysen ikke ligger ved budsjettdokumentet. Da blir undringen større når det politiske flertallet kommer med et budsjettforslag uten å ha lest ROS-analysen.

Jeg registrerer at Bergsmo fra SP ikke husker hva kommunedirektøren sa, og heller ikke visste at det var utarbeida en slik analyse. Så da er det vel ikke så rart at de foreslår som de gjør uten å ta hensyn til fakta i saken. Etter å ha vært med på en befaring med partiet Rødt, og har fått snakka med leder og noen ansatte er jeg hvert fall ikke i tvil. For å si det sånn: jeg skjønner hvorfor det er kaldt på leilighetene og ellers.

Jeg har snudd totalt. Steinkjer bosenter er ikke egna til formålet. Og da får man heller ta ei flytting til. Jeg oppfordrer alle politiske parti i Steinkjer til å komme seg til bosenteret og se på tilstanden og snakke med ansatte, brukere og pårørende. Tror også det er lurt å sjekke om alle opplysninger ligger ved når en sak skal avgjøres.

Bjørn Roald Andersen, pårørende og Rødt-medlem

Kommentarer til denne saken