Gå til sidens hovedinnhold

Jeg klapper for Bent Høye og Espen Nakstad

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg fikk rett og slett trang til å klappe for helse- og omsorgsminister Bent Høie og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Deres utrettelige innsats for å beskytte oss alle for koronasmitten er helt fantastisk. Jeg har ikke mot til å si noe negativt om slike mennesker som står på natt og dag, uke etter uke, måned etter måned for at vi ikke skal bli rammet av dette viruset som er ute etter å knekke oss.

De har en enkel og liketil stil, og klarer å gjøre vanskelige ting enkle å forstå, Nakstad bruker et ukomplisert språk for å forklare folk hva ulike smitteverntiltak innebærer i praksis, og han trekker inn eksempler fra hverdagslivet der det er relevant. Stødig, vennlig og poengtert hele tiden.

Hver dag takker Høie nordmenn for innsatsen alle bidrar med under de ekstraordinære kriseforholdene. Helseministeren leder den nasjonale dugnaden og det gjør han på en stødig og vennlig måte. Han loser Norge igjennom den nasjonale koronakrisa, viser oss hvor viktig det nasjonale fellesskapet er. Vi har tillit til og respekt for de tiltakene Solberg-regjeringa setter inn. Vi ser hvordan Stortinget utøver nødvendig demokratisk kontroll på en god måte. Og et bredt flertall av både opposisjonspartier og regjeringspartier står bak de økonomiske krisepakkene.

Helsepersonell både i Norge og over heile verden gjør en fantastisk jobb for meg og deg og er der når noen av oss trenger god omsorg og pleie. Norges strategi i kampen mot koronaviruset har fungert meget godt sammenlignet med andre land. Skjønner at strategien rammer enkelte hardt der arbeidsplasser og enkeltmennesker blir sterkt berørt.

Jeg bli svært skuffet når seg ser hvor dårlig dømmekraft Norges landslag i fotball viser i disse dager der særinteressene skal gå foran fellesinteressene. Idretten er i de fleste tilfeller en god veiviser i moral og solidaritet.

Takk til Bent Høie, du har et blytungt ansvar på dine statsrådsskuldre, men du er like rolig og tillitsfull.

Kommentarer til denne saken