Jeg undrer meg over den krasse svartmalingen av skimiljøet i Nord-Trøndelag og av Steinkjer spesielt, av vår egen store helt skikongen Petter Northug. Det du sier Petter, er også et særdeles hardt angrep mot dagens unge aktive, og jeg synes det kan snakkes om på en annen måte.

Som du sier, Petter, så har vi ikke de samme resultatene som tidlig på 2000 tallet da du selv herjet som verst med konkurrentene både i inn- og utland. Du skal vite at vi i Nord-Trøndelag har utøvere, trenere, klubber og skoler som jobber hardt både for skiglede og gode skiprestasjoner hver eneste dag.

Jeg og mange andre har stor respekt for alt du har oppnådd i langrennsløypa Petter, men når du skyter på dagens aktive barn og unge, at de verken har hode på plass, er krigerske nok, eller har nivå til å bli god, ja da blir jeg og mange andre skuffa over deg! Det er en uting å dømme dagens utøvere. De trenger heiing, støtte og anerkjennelse for at de faktisk prøver!

Hvordan kan du vite at miljøet er så elendig som du beskriver? Hvordan kan du vite at vi ikke har krigerske løpere med en fandenivoldsk innstilling og som er på et høyt nivå?

Hvordan kan du vite at Steinkjer ikke er en arena for å utvikle seg, slik du sier det var når du gikk her selv?

Juniorløperne våre har ikke konkurrert nasjonalt på snart to år, la de få en sjanse da Petter, før du uttaler deg så skråsikkert! Uansett hvordan våre hardt satsende juniorer leverer utfordres du til å ta turen til Steinkjer videregående skole for å se og føle på hvordan miljøet faktisk er der i dag. Kom og delta på ei treningsøkt, del av dine unike erfaringer, og kom med råd og tips som bare du kan. Det kommer til å bli en motivasjonsboost uten sidestykke. Du skal vite at du fortsatt er den største helten til de aktive utøverne, og det har du vært i alle tider, både i medgang og motgang.

Vi i Nord-Trøndelag skikrets erkjenner at vi strever med å opprettholde rekrutteringen. Samtidig vet vi at mange klubber jobber utrolig bra. Anbefaler deg å ta en tur til Petter Northug skistadion en tirsdagskveld, og du vil se haugevis av barn og unge på skileik/skitrening.

Vi er også ærlige på at vi trenger en gjennomgang på det som skjer rundt bl. a juniorene våre. Vi har garantert forbedringspotensialer på alle nivå. Det skal vi gjøre i samhandling med klubb, videregående skole og krets. Et tettere samarbeid og flere møtepunkter mellom klubbene, skolene i Steinkjer og Meråker er noe det jobbes mot.